GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΤΕΟ και για τις μοτοσυκλέτες της Ξάνθης!

H Γενική Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ανακοινώνει ότι προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι δίκυκλ...

H Γενική Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ανακοινώνει ότι προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα επιχείρησης κατόχου η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί από 01 – 07 – 2008 και μετά ως καινούργιες, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο μετά από τέσσερα έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με προθεσμία από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως μία (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία αυτή.

Το πρόγραμμα
Για την ταξινόμηση και στη συνέχεια την έκδοση άδειας κυκλοφορίας μεταχειρισμένης μοτοσικλέτας στην Ελλάδα από 01-07-2012, απαιτείται η προσκόμιση αυτής για τεχνικό έλεγχο σε KTEO και η κατάθεση (μαζί με τα άλλα προβλεπόμενα δικαιολογητικά) επικυρωμένου φωτοαντιγράφου Δελτίου Τεχνικού Έλεγχο (ΔΤΕ).

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που θα αντικαταστήσουν τις πινακίδες τους από 01-07-2012 και μετά, θα προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον παλαιό αριθμό κυκλοφορίας. Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που αλλάζουν συγκοινωνιακή περιοχή και προέρχονται από νομό που δεν λειτουργεί KTEO ΔΙΚΥΚΛΩΝ ή προέρχονται από νομό που λειτουργεί KTEO ΔΙΚΥΚΛΩΝ αλλά μέχρι την ημερομηνία αλλαγής της συγκοινωνιακής περιοχής δεν είχαν υποχρέωση ελέγχου από ΚΤΕΟ, έχουν υποχρέωση Τεχνικού Ελέγχου σε προθεσμία 3 μηνών από την ημερομηνία αλλαγής της Δνσης κατοικίας και εκδόσεως της νέας άδειας κυκλοφορίας με δηλούμενη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα KTEO που έχουν εξουσιοδοτηθεί για τον Τεχνικό Έλεγχο Δικύκλων για το καθορισμό ημερομηνίας ελέγχου.


O κάτοχος δίκυκλης μοτοσικλέτας ο οποίος την προσκομίζει εκπρόθεσμα για περιοδικό τεχνικό ή επαναληπτικό έλεγχο, υπόκειται στην καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους σύμφωνα με το N. 1350/1983 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του ΚΟΚ.