GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αν. Μακεδονία-Θράκη: Περιβαλλοντικές δράσεις στο Εθνικό Πάρκο

Σαράντα ενήλικες και πενήντα παιδιά επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, το οποίο παρέμεινε ανοικτό με το...


Σαράντα ενήλικες και πενήντα παιδιά επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, το οποίο παρέμεινε ανοικτό με το κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ενημερώθηκαν στον εκθεσιακό χώρο για το Εθνικό Πάρκο Α.Μ.-Θ., τα παιδιά ζωγράφισαν τον πλανήτη που ονειρεύονται αλλά και τέλος επισκέφθηκαν τον υγρότοπο για παρατήρηση πουλιών.
Ο Φορέας Διαχείρισης συνεχίζοντας τις δράσεις του μέχρι και αύριο (Παρασκευή) θα παρέχει στους επισκέπτες των Κέντρων Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή και Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος πέραν της καθιερωμένης ενημέρωσης για τις αξίες του Εθνικού Πάρκου και τους σημαντικούς υγροτόπους με τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, τη δυνατότητα να μάθουν απλές συμβουλές για την προστασία του περιβάλλοντος όπως διαχείριση του νερού, ανακύκλωση, συμβουλές για ένα φιλικό κήπο, οικιακή κομποστοποίηση κ.ά. και να γνωρίσουν την ανάπτυξη των βιώσιμων δραστηριοτήτων εντός του Εθνικού Πάρκου. Ιδιαίτερα οι μικροί επισκέπτες μπορούν μέσα από παιχνίδια και κατασκευές να μετατρέψουν ένα άχρηστο αντικείμενο π.χ. ένα πλαστικό μπουκάλι, σε κάτι χρήσιμο και πρακτικό για την καθημερινότητά τους.