GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Αλεξανδρούπολη τίμησε τον αθλητή Δημήτρη Μπουλμπουτζή

    Σε Προπονητήριο Δημητρίου Μπουλμπουτζή, προς τιμή του παλαιού σφυροβόλου πρωταθλητή του Εθνικού, ονομάστηκε η αίθουσα του κλειστού γ...

    Σε Προπονητήριο Δημητρίου Μπουλμπουτζή, προς τιμή του παλαιού σφυροβόλου πρωταθλητή του Εθνικού, ονομάστηκε η αίθουσα του κλειστού γυμναστήριου του σταδίου «Φώτης Κοσμάς», μετά από πρόταση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης.

      Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου, παρουσία της οικογένειας του Δημήτρη Μπουλμπουτζή, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, του προέδρου του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., κ. Χρήστου Ζιώγα, του Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Μιχελή και μελών του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης, αθλητών, καθώς και φίλων του στίβου.

    Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ενώ ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στη χήρα του πρώην αθλητή, κ. Στέλλα Μπουλμπουτζή, από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συμβολική ρίψη σφύρας από τον 82χρονο παλαιό πρωταθλητή του Εθνικού στις μεγάλες αποστάσεις, Φώτη Κεχαγιόγλου.

    Ο Δημήτρης Μπουλμπουτζής (1931 - 1980), υπήρξε αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διακρίθηκε στο άθλημα της σφυροβολίας σε πανελλήνιες και παγκόσμιες διοργανώσεις κατά το διάστημα 1949 – 1956, ενώ, σύμφωνα με τους συναθλητές του, ξεχώρισε για το ήθος και την συνέπεια του.

Ενδεικτικά:
1951: 1η θέση στον 5ο πανεπαρχιακό διαγωνισμό στην Αθήνα
1953: 2η θέση  στους πανελλήνιους αγώνες στην Αλεξανδρούπολη
1953: 3η θέση στους Παγκόσμιους στρατιωτικούς αγώνες στη Γερμανία
1953: 6η θέση στους βαλκανικούς  αγώνες στίβου στην Αθήνα
1955: 3η θέση στους μεσογειακούς αγώνες στη Βαρκελώνη
1955: 4η θέση στους βαλκανικούς αγώνες στην Κωνσταντινούπολη
1955: 1η θέση στους πανελλήνιους αγώνες στην Αθήνα