GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ

-Σε λύση και εκκαθάριση οδηγείται η εταιρία!  -Καταγγελίες της αντιπολίτευσης για πλαστογραφίες στην ΕΑΠΑΞ…. -Μιχ. Στυλιανίδης: «Δεν βλέπω...

-Σε λύση και εκκαθάριση οδηγείται η εταιρία! 
-Καταγγελίες της αντιπολίτευσης για πλαστογραφίες στην ΕΑΠΑΞ….
-Μιχ. Στυλιανίδης: «Δεν βλέπω μέλλον, να δώσουμε ένα τέλος»

 
Τη λύση και εκκαθάριση της “αμαρτωλής” ΕΑΠΑΞ κλήθηκε να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης, απουσία του προέδρου της ΕΑΠΑΞ κου Αλέκου Κυριακίδη καθώς και των κ. Γ. Παπασταματίου και Ε. Τσέπελη που συμμετέχουν από τη συμπολίτευση στο Δ.Σ. της εταιρίας.  
 
«Κάναμε αρκετές προσπάθειες ώστε να βρούμε μια λύση για τη βιωσιμότητα της ΕΑΠΑΞ, αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό. Κάναμε προσπάθειες ώστε οι υποχρεώσεις προς κάποιους εργαζόμενους να αναληφθούν από τον δήμο, αυτό όμως δεν είναι εφικτό γιατί θα έπρεπε μοναδικός μέτοχος να είναι ο δήμος Ξάνθης» ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης εξηγώντας πως πρότασή του είναι να δώσει ο δήμος εντολή στον κ. Δημήτρη Μπένη, που εκπροσωπεί τον δήμο στην εταιρία, να ψηφίσει υπέρ της λύσης και εκκαθάρισης της ΕΑΠΑΞ στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας.
 
Από τη μεριά της αντιπολίτευσης έγινε γνωστό πως τα μέλη δεν είναι ενημερωμένα για το πόρισμα των ελεγκτών στην αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η αναβολή του θέματος γιατί όπως εξήγησε η κα Μπέτυ Πατσίδου, από την παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή η οποία πρόσφατα υπέβαλε την παραίτησή της από το Δ.Σ. της ΕΑΠΑΞ, «δεν ήταν παρόντες τα τρία μέλη της συμπολίτευσης του δήμου που μετέχουν στο Δ.Σ. της εταιρίας, και τα οποία θα μπορούσαν να απαντήσουν σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης». Η ίδια μάλιστα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, λέγοντας πως «δεν θα αποδώσουμε ευθύνες για τα χρήματα που δεν εισπράχτηκαν και για τα χρέη που δημιουργήθηκαν; έτσι θα το κλείσουμε το θέμα; εγώ αρνούμαι να το συζητήσω το θέμα και δεν θέλω να το ξαναδώ με τέτοια εισήγηση. Θα έπρεπε να έχουμε το πόρισμα των ελεγκτών και πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για αυτό το θέμα».
 
Απαντώντας στην κα Πατσίδου ο δήμαρχος Ξάνθης επισήμανε πως «η οποιαδήποτε διαδικασία ελέγχου συνεχίζεται και εφόσον υπάρχουν ευθύνες για κακοδιαχείριση της εταιρίας αυτές θα καταλογιστούν ακόμη και εάν οδηγήσουμε την εταιρία σε λύση. Θα πρέπει να σταματήσουμε να δημιουργούμε περαιτέρω προβλήματα από τη στιγμή που δεν μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρίας». Λίγο αργότερα ο κος Νίκος Ανταμπούφης σχολιάζοντας το γεγονός πως υπάρχουν τρεις δήμοι που χρωστούν χρήματα στην ΕΑΠΑΞ, τα οποία αγγίζουν τις 600.000 ευρώ και τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποδοθεί, ανέφερε πως «ανάμεσα στους τρεις δήμους βρίσκεται και ο δήμος Αβδήρων, τι γίνεται με αυτόν;», για να λάβει την απάντηση από τον κ. Στυλιανίδη πως «το θέμα μας σήμερα είναι εάν θέλουμε να πάει σε λύση και σε εκκαθάριση η εταιρία».
 
Όπως έγινε γνωστό η εταιρία χρωστάει περίπου 80.000 ευρώ προς εργαζόμενους, ενώ τα χρέη σε φόρους και εισφορές αγγίζουν τις 500.000 ευρώ. «Εμείς τη θεωρούσαμε αμαρτωλή και εσείς το είχατε αποδεχτεί αυτό και ξαφνικά εισηγείστε εσείς ο ίδιος να κλείσει η εταιρία γιατί δεν πάει άλλο, ενώ εμείς φέρναμε αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρχε κακοδιαχείριση εκεί τα οποία δεν τα λάβατε υπόψη σας. Υπήρχαν ενδείξεις ακόμη και για πλαστογραφίες σε ετήσιες καταστάσεις ελέγχου της εταιρίας και αυτά τα στοιχεία τα φέραμε και μας λοιδορούσατε τότε» τόνισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Χρίστος Πούλιος, για να προσθέσει πως «αυτό το οποίο πραγματικά ήθελα να στηλιτεύσω σε αυτή εδώ την αίθουσα είναι ότι τις κυρίαρχες ευθύνες τις έχει η δημοτική αρχή αλλά έχουν και οι λοιποί μέτοχοι ευθύνες, στους οποίους στέλναμε διαρκώς επιστολές, αλλά όλοι τους κώφευσαν και κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτά που λέγαμε τόσο καιρό».

Μάλιστα ο ίδιος απευθυνόμενος στον κ. Στυλιανίδη ανέφερε πως «το θέμα της ΕΑΠΑΞ θα σας κυνηγά σαν βάρος στη συνείδησή σας, όχι επειδή είχατε προσωπική εμπλοκή αλλά επειδή είναι πολλά τα λεφτά». Σταθερός στη θέση πως γίνεται έλεγχος στην εταιρία και εφόσον προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν στους αίτιους έμεινε ο κος Στυλιανίδης λέγοντας πως «όποια στοιχεία θέλετε είναι στη διάθεσή σας. Σήμερα έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο και έστω και τώρα μια και υπάρχει ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρίας να πάρουμε θέση για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας γιατί δεν βλέπω μέλλον και προκειμένου να αυγατίζουν οι υποχρεώσεις να δώσουμε ένα τέλος». 

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν τελικά τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, πλην της κα. Πατσίδου, με τον κ. Πούλιο να τονίζει πως πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τους εργαζόμενους, διαχωρίζοντας ευνοημένους από μη ευνοημένους εργαζόμενους της εταιρίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος. «Την ΕΑΠΑΞ δεν την κλείνετε, η ΕΑΠΑΞ καταρρέει» σχολίασε ο κος Νίκος Ανταμπούφης.