GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φωτιά στην Παλιά Χρύσα Ξάνθης

Την Τρίτη 27-09-2011 στις 12.30 ειδοποιήθηκε η Π.Υ. Ξάνθης για να πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Π. Χρύσας (τοποθεσία λατομείου). ...

Την Τρίτη 27-09-2011 στις 12.30 ειδοποιήθηκε η Π.Υ. Ξάνθης για να πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Π. Χρύσας (τοποθεσία λατομείου).

Επί τόπου έφθασε δύναμη αποτελούμενη από τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα άνδρες της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης καθώς και μια υδροφόρα του δήμου Ξάνθης. Πρώτο μέλημα της εξόδου ήταν η αποκοπή της πορείας της πυρκαγιάς που λόγο των ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα είχε κατεύθυνση προς το βουνό και στη συνέχεια ο περιορισμός και η πλήρης κατάσβεση της γεγονός που επετεύχθη χάρις στη σύντομη επέμβαση της.

Από την πυρκαγία κάηκαν περίπου 300 τετραγωνικά δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση, ξέρα χόρτα και πουρνάρια καθώς και 700 τετραγωνικά στρέμματα ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικών χωρών.

Η αρχική εστία της πυρκαγιάς εντοπίσθηκε εντός οικοπεδικού χώρου και οφείλεται σε αμέλεια του ιδιοκτήτη του, ο οποίος στην προσπάθεια του να ανάψει φωτιά και λόγο των έντονων ανέμων που έπνεαν εκείνη τη στιγμή αυτή ξέφυγε από τον έλεγχο του. Για τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στην αντιεισαγγελέα Ν. Ξάνθης από όπου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κος Παναγιώτης Ταρενίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κος Εμμανουήλ Τσέπελης και ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης κος Γεώργιος Ζουμπιάδης. 

Τον συντονισμό της κατάσβεσης είχε ο υποδιευθυντής της Π.Υ. Ξάνθης Αντιπύραρχος Χρήστος Καλογουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια