GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Tae Kwon Do στην Ξάνθη!

9-10 Οκτωβρίου 2010 Το αθλητικό της ένδυμα φόρεσε η πόλη της Ξάνθης για να υποδεχτεί το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Tae Kwon Do , που έλαβε χ...

9-10 Οκτωβρίου 2010


Το αθλητικό της ένδυμα φόρεσε η πόλη της Ξάνθης για να υποδεχτεί το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Tae Kwon Do, που έλαβε χώρα στις 9 και 10 Οκτωβρίου στο κλειστό στάδιο «Φίλλιπος Αμοιρίδης». 

Το παρόν έδωσαν 7 χώρες, η Τουρκία, η Σερβία, η Αυστρία, το Ιράν, η Ιταλία, η Κύπρος και φυσικά η Ελλάδα, εκπροσωπούμενες από ευρωπαϊκούς, παγκόσμιους και τοπικούς πρωταθλητές.
Την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβε ο κ. Αντρέας Χρηστίδης, που εκπροσώπησε την πόλη μας με τον σύλλογό του «Αθλητικός Όμιλος Tae Kwon Do Ορέστης-Βασίλης» και την αθλήτρια Κλειμενίδου Ασπασία. Ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στον «Α» θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχή ολοκλήρωση του τουρνουά, δηλώνοντας τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και όλες τις χώρες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τον δήμο, τη νομαρχία Ξάνθης και το πολιτικό γραφείο του κ. Ξυνίδη, το οποίο μας στήριξε οικονομικά μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να φιλοξενήσουμε επάξια το τουρνουά». 

Τα θεαματικά λακτίσματα των νεαρών αθλητών έστρεψαν τα βλέμματα της αθλητικής κοινότητας στην πόλη μας, προσφέροντας μερικές δόσεις ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού της περιοχής μας. Μεταξύ των επισκεπτών που ήρθαν στην πόλη μας και ο εθνικός προπονητής της Ελληνικής ομάδας Tae Kwon Do και προπονητής της ολυμπιακής μας ομάδας, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κ. Hank Meyer. Ο Ολλανδικής καταγωγής προπονητής μίλησε στον «Α» για την επίσκεψη του στην πόλη μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ και ελπίζω σύντομα να μετατραπεί το συγκεκριμένο τουρνουά σε μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις της χώρας. Η συμμετοχή των χωρών είναι αρκετά σημαντική και αυτό φυσικά μας χαροποιεί και ελπίζουμε πως το μέλλον θα συμμετέχουν περισσότερες χώρες». Όντως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Tae Kwon Do κατά τη δεκαετία του ’80, ο κ. Meyer, έδωσε τις προσωπικές του συμβουλές στους νέους αθλητές, αποκαλύπτοντας στον «Α» τα μικρά του μυστικά. 

«Η προσωπικότητα του αθλητή είναι πολύ σημαντική στο Tae Kwon Do. Για να γίνει κάποιος πρωταθλητής πρέπει να προπονείται σκληρά, να δίνει τουλάχιστον 5 αγώνες την ημέρα και φυσικά να παραμένει συνέχεια συγκεντρωμένος στους στόχους του», δήλωσε ο κ. Meyer. Θέση για τα χαρακτηριστικά του «πρωταθλητή» πήρε και ο κ. Πεχλιβάνης Ιωακείμ, προπονητής Tae Kwon Do από τη Θεσσαλονίκη που παραβρέθηκε στο τουρνουά και μίλησε στον «Α». Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «Θέλει θυσίες, πολύ δουλεία και κούραση για να γίνει κάποιος πρωταθλητής. Οι χαρές και τα συναισθήματα που εισπράττει ένας αθλητής από τη συμμετοχή σε αγώνες, είτε κερδίζει είτε όχι, είναι πολύ σημαντικά». 

Το Tae Kwon Do αν και αποτελεί το εθνικό σπορ της Κορέας, καθώς είναι η πιο δημοφιλής κορεατική πολεμική τέχνη, είναι αρκετά διαδεδομένο στην χώρα μας, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 500 αθλητικοί σύλλογοι. Στα Κορεάτικα Tae σημαίνει "κλωτσάω και καταστρέφω με το πόδι", Kwon σημαίνει "χτυπάω με τη γροθιά" και Do σημαίνει "τέχνη". Σε ελεύθερη μετάφραση λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως Tae Kwon Do σημαίνει "Η τέχνη της κλωτσιάς και της γροθιάς". Βασική αρχή του συγκεκριμένου αθλήματος είναι πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, έννοιες που συνδυάζονται αρμονικά με τη σωματική καλλιέργεια των αθλητών. Οι αρχές του Tae Kwon Do, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός CHOI HONG HI μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Tae Kwon Do που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής: ευγένεια, ακεραιότητα, επιμονή, αυτοέλεγχος και ακατάβλητο πνεύμα. Αναφερόμενος σε αυτές τις αρχές ο κ. Πεχλιβάνης δήλωσε πως «Το Tae Kwon Do εκτός από το να διδάσκει στους αθλητές πώς να ρίχνουν κλωτσιές και μπουνιές, καλλιεργεί το πνεύμα τους και την ιδέα του σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο». 

Τέτοιου είδους αθλητικές – και όχι μόνο – συγκεντρώσεις είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. «Δεν είναι μόνο οι αθλητές που έρχονται στην πόλη μας και βοηθούν την τοπική αγορά (τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα βενζινάδικα), αλλά και όλος ο αθλητικός εξοπλισμός και όλη αυτή η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτούμε κάνοντας τέτοιες διοργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντρέας Χρηστίδης και συνέχισε λέγοντας «θα ήθελα αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να διοργανώνεται στην πόλη μας και αφού ξεκινήσαμε φέτος με 7 χώρες είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα έχουμε 17».

Οι αθλητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση κάθε κατηγορίας τιμήθηκαν με το χρηματικό πόσο των 300 ευρώ. Παράλληλα, στους νικητές της 1ης, 2ης και 3ης θέσης δόθηκαν κύπελλα, ενώ τέλος απονεμήθηκαν βραβεία στην καλύτερη ομάδα Ανδρών, στην καλύτερη ομάδα Γυναικών και στην καλύτερη ομάδα Ανδρών-Γυναικών. 

Γιώργος Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια