Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ αναφέρει ότι καταψήφισε την αναπροσαρμογή των απολαβών Προέδρου ...
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ αναφέρει ότι καταψήφισε την αναπροσαρμογή των απολαβών Προέδρου και Ειδικής Συμβούλου.
Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί στη Ξάνθη η απόφαση που, σύμφωνα με τον Σάββα Μελισσόπουλο, τέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ για αναπροσαρμογή των απολαβών του Προέδρου και της Ειδικής Συμβούλου της Επιχείρησης.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ υποστηρίζει ότι προτάθηκαν απολαβές 2.367,10 ευρώ τον μήνα για τον Πρόεδρο και 1.893,68 ευρώ τον μήνα για την Ειδική Σύμβουλο, δηλώνοντας ότι ο ίδιος καταψήφισε.
Ο κ. Μελισσόπουλος συνδέει την απόφαση με τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης, τις οποίες η παράταξή του έχει ήδη καταγγείλει ως ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τα νοικοκυριά. Τα συγκεκριμένα ποσοστά αυξήσεων και τα ποσά των απολαβών προκύπτουν από την ανακοίνωση της παράταξης και δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα από διαθέσιμη επίσημη ανάρτηση της ΔΕΥΑΞ ή απόφαση στη «Διαύγεια» κατά τον χρόνο σύνταξης του άρθρου. Η πλευρά του κ. Μελισσόπουλου υποστηρίζει ακόμη ότι η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει πως τέτοιες αναπροσαρμογές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο.
Η ανακοίνωση του Σάββα Μελισσόπουλου και της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ»
«ΔΕΥΑΞ: Αυξάνουν το νερό στους δημότες και παράλληλα αυξάνουν και τους μισθούς της διοίκησης!!
Κρίση για τους δημότες…..αυξήσεις όμως για τη διοίκηση!!
Σήμερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης εισηγήθηκε την αναπροσαρμογή προς τα πάνω φυσικά με το ανώτατο χρηματικό όριο των εξόδων παράστασης (μισθός) του Προέδρου και της Ειδικής Συμβούλου της ΔΕΥΑΞ ως εξής:
- Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ: 2.367,10 ευρώ τον μήνα
- Ειδική Σύμβουλος: 1.893,68 ευρώ τον μήνα
Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αύξηση των τιμολογίων του νερού στην Ξάνθη (32% στην πόλη της Ξάνθης και πάνω από 55% σε περιοχές του Δήμου).
Και ενώ λοιπόν ζητούν από τον Ξανθιώτη να βάλει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΞ, η διοίκηση επιλέγει την ίδια στιγμή να αυξήσει τις δικές της απολαβές.
Η Υπουργική Απόφαση αναφέρει με κατηγορηματικό τρόπο ότι μία τέτοια αύξηση θα πρέπει να συνδέεται με την οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο.
Σε μια ΔΕΥΑ λοιπόν που επικαλείται σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζητά από τους πολίτες να αποδεχθούν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια, θα περίμενε κανείς τουλάχιστον μια διαφορετική στάση από τη διοίκηση.
Αντί για αυξήσεις στις απολαβές της Διοίκησης, θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και μείωσή τους, έστω για λόγους συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας.
Δυστυχώς, δεν επιλέχθηκε αυτή η στάση.
Εμείς καταψηφίσαμε.
Γιατί δεν γίνεται να ζητάς θυσίες από τους πολίτες και να ξεκινάς από τον εαυτό σου με αυξήσεις μισθών.
Οι πολίτες της Ξάνθης διαθέτουν και κρίση και μνήμη.
Σάββας Μελισσόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ»
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΞ»
Κατέβασε την εφαρμογή μας


Δεν υπάρχουν σχόλια