GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Hotel z Palace

Συλλήψεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή για υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί σε Ξάνθη και Κομοτηνή, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων τηλεφωνικών απατών που σημειώθηκαν σε...


Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί σε Ξάνθη και Κομοτηνή, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων τηλεφωνικών απατών που σημειώθηκαν σε Καβάλα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό, μέλος εγκληματικής συμμορίας, και μία ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για συμμετοχή – κατά περίπτωση – σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις απάτης.

Στην πρώτη περίπτωση, στις 14 Μαρτίου 2026 στην Καβάλα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε με ηλικιωμένη γυναίκα, ισχυριζόμενος ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητώντας χρήματα. Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την απάτη και διέκοψε την επικοινωνία.

Ακολούθησε νέα τηλεφωνική επικοινωνία από γυναίκα που προσποιήθηκε την αστυνομικό, πείθοντας την παθούσα να αφήσει σε προκαθορισμένο σημείο σακούλα με χρήματα και κοσμήματα, τα οποία παραλήφθηκαν από συνεργό.

Στις 16 Μαρτίου, οι δράστες επιχείρησαν εκ νέου να εξαπατήσουν την ίδια γυναίκα με παρόμοια μέθοδο. Ωστόσο, η ηλικιωμένη ενημέρωσε άμεσα τις αρχές και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Καβάλας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του ημεδαπού στην Ξάνθη, τη στιγμή που μετέβη για να παραλάβει τα τιμαλφή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε παραλάβει και τα χρήματα και τα κοσμήματα από την προηγούμενη απάτη, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην παθούσα.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 16 Μαρτίου 2026 στην Κομοτηνή, συνελήφθη ημεδαπή για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, η δράστιδα μετέβη με Ι.Χ. σε οικία ηλικιωμένης, η οποία είχε προηγουμένως δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα. Με το πρόσχημα καθαρισμού της οικίας και την υπόσχεση επιστροφής διπλάσιου ποσού, η παθούσα πείστηκε να συγκεντρώσει τα χρήματά της και να τα τοποθετήσει σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε – όπως της ειπώθηκε – να φωτογραφηθούν από «drone».

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, η δράστιδα συνελήφθη πριν ολοκληρώσει την πράξη της. Στην κατοχή της βρέθηκαν χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιούσε, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι η ίδια εμπλέκεται και σε υπόθεση απάτης που σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου 2026 στη Θεσσαλονίκη, όπου προσποιούμενη βοηθό λογιστή μετέβη σε οικία ηλικιωμένης.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων μελών των κυκλωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια