GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Hotel z Palace

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΓΑΣ Κομοτηνή 62-76

Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ το 2026 χάνοντας στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ από τον ΓΑΣ Κομοτηνή.


Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ το 2026 χάνοντας στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ από τον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ με 62-76, σε έναν αγώνα με αρκετές εναλλαγές στο σκορ και δυνατές μονομαχίες. Η ομάδα της Κομοτηνής έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα στο πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο οι δυο ομάδες πήγαιναν σχεδόν πόντο-πόντο. Στην πλειοψηφία του δεκαλέπτου ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είχε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ που έφτασε ως και το +4 (15-11), όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου το οποίου το σκορ έγραψε 19-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε ουσιαστικά μια επανάληψη του πρώτου δεκαλέπτου με το σκορ να είναι πολύ κοντά. Ο ΓΑΣ αυτό το χρονικό διάστημα είχε το προβάδισμα που έφτασε και στο +6 (30-36), όμως ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με ένα σερί 8-0 χάρη σε lay-up του Βρεττά, αλλά και με ένα τρίποντο του ίδιου παίκτη και άλλο ένα από τον Χριστοφορίδη πέρασε και πάλι μπροστά με 38-36. Αλλά και πάλι στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου οι παίκτες του ΓΑΣ πρόλαβαν το χρονόμετρο και στο τέλος πέρασαν μπροστά με 38-40 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, όμως ο ΓΑΣ ήταν πιο αποτελεσματικός στις επιθετικές του προσπάθειες, και παρά τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Ζαφειρούδη η διαφορά ανέβηκε στις παρυφές του διψήφιου, με το σκορ στο 30′ να είναι 46-55.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ουσιαστικά μια τυπική διαδικασία καθώς οι παίκτες του ΓΑΣ κράτησαν τον έλεγχο και οι συνεχείς διακοπές από πλευράς διαιτητών δεν βοήθησαν τις προσπάθειες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ καθώς ο ρυθμός ήταν αισθητά παγωμένος. Συνεπώς το τελικό σκορ 62-76 ήταν και το φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Πολυτιμότερος παίκτης για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ σήμερα ήταν ο Κώστας Κυφωνίδης με 22 πόντους (3 δίποντα, 2 τρίποντα και 10/12 βολές) έχοντας ταυτόχρονα και σημαντική παρουσία σε ριμπάουντ και κερδισμένα φάουλ. Καλή εμφάνιση και από τον Βασίλη Βρεττά (11 πόντοι με 3 τρίποντα και 3 ασίστ), αλλά και από τον αρχηγό Γιώργο Παλλάκη με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Γκρέι είχε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ανδρέας Περρής πρόσθεσε άλλους 14 σε ένα βράδυ για τον ΓΑΣ που όλοι όσοι αγωνίστηκαν κατάφεραν και να σκοράρουν.

Καταλήγοντας, μπορούμε να πούμε πως το μεγάλο βάθος που έχει ο ΓΑΣ Κομοτηνή στον πάγκο του έκανε και σήμερα την διαφορά και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ είναι την επόμενη εβδομάδα και πάλι στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ καθώς φιλοξενεί μια άλλη δυνατή ομάδα, αυτή της ΧΑΝΘ στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι σκόρερ του αγώνα και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής για τον τρίτο όμιλο της National League 1:

  • Διαιτητές: Παπαθανασίου, Μιχελής, Τσίρκου
  • Δεκάλεπτα: 19-21, 38-40, 46-55, 16-21

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Ζαφειρούδης-Κούτρας): Οικονομούδης, Παλλάκης 10(1), Μακαρατζής 9(3), Βρεττάς 11, Απαζίδης 7, Διαμαντής, Αθανασίου, Κυφωνίδης 22(2), Χριστοφορίδης 3(1), Γιακούλας, Μπουτσακτσή

ΓΑΣ Κομοτηνή (Λιόγας): Λυκογιάννης 5(1), Βλάσσης 3(1), Περρής 14(2), Αβδάλας 3(1), Χονδρόπουλος 10(2), Δεληγεώργης 4, Γκρέι 15(1), Δόξας 7, Δρέλλας 6, Σκλήβας 9

Σάββατο 3/1/2026

  • ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΓΑΣ Κομοτηνή 62-76
  • ΚΑΟ Δράμας-Ελευθερούπολη 71-78
  • ΔΕΚΑ-Πανσερραϊκός 74-59
  • ΚΑΟΧ Ευρώπη 87-Αρετσού Καλαμαριάς 102-68
  • Γέφυρα-ΧΑΝΘ 71-60
  • Πανόραμα-Ιωνικός Ιωνίας 56-81

ΡΕΠΟ: Πιερικός Αρχέλαος 



Δεν υπάρχουν σχόλια