GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Hotel z Palace

Ημερίδα για την Πυροπροστασία Κτιρίων από το ΤΕΕ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας διοργανώνει μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα με θέμα «Πυροπροστασία Κτιρίων: ...


Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας διοργανώνει μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα με θέμα «Πυροπροστασία Κτιρίων: Νομοθετικό Πλαίσιο και Διαδικασίες Εφαρμογής», τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025, στις 5:30 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης (Πρώην Καπνομάγαζο), έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί πλήθος επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων.

Η πρωτοβουλία του ΤΕΕ Θράκης έρχεται σε μια περίοδο όπου η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση και επαγγελματική κατάρτιση γύρω από τα ζητήματα πυροπροστασίας καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ. Τα συχνά περιστατικά πυρκαγιών σε κτίρια, ο συνεχώς ανανεούμενος πολεοδομικός κανονισμός και το αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο δημιουργούν την ανάγκη οι μηχανικοί να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις νέες απαιτήσεις και τις διαδικασίες συμμόρφωσης.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μηχανικών της Θράκης, ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το σύγχρονο πλαίσιο της πυροπροστασίας και τον τρόπο εφαρμογής των προβλεπόμενων διαδικασιών στην πράξη. Παράλληλα, η εκδήλωση προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών και προβληματισμών μεταξύ επαγγελματιών του κλάδου, ενισχύοντας τον επιστημονικό διάλογο σε ένα κρίσιμο πεδίο για την ασφάλεια κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Η ημερίδα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες:

1ο Μέρος – Νομοθετικό Πλαίσιο και Διαδικασίες

Εισηγήτρια θα είναι η Αντιπύραρχος Μαρία Κ. Τσορμπατζίδου, Προϊσταμένη του Γραφείου Προληπτικής και Κατασταλτικής Πυρασφάλειας της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Έβρου. Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών, αλλά και στις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποιητικών πυροπροστασίας και την τήρηση των κανονισμών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις πρόσφατες αλλαγές της νομοθεσίας και στη σωστή εφαρμογή τους από τους μηχανικούς.

2ο Μέρος – Διαδικασίες και Εφαρμογή στην Πράξη

Το δεύτερο μέρος θα παρουσιάσει ο Βασίλειος Αργυρόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός και Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδας. Η ενότητα αυτή επικεντρώνεται στις πρακτικές πτυχές της πυροπροστασίας, από την ορθή μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων, έως τον έλεγχο, τη συντήρηση και την αντιμετώπιση συνηθισμένων τεχνικών προβλημάτων που παρατηρούνται στην καθημερινή πρακτική.

Η ημερίδα αναμένεται να προσελκύσει πλήθος μηχανικών και τεχνικών επιστημόνων της περιοχής, καθώς η γνώση γύρω από την πυροπροστασία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την επίβλεψη και τη λειτουργία κτιρίων. Με δράσεις όπως αυτή, το ΤΕΕ Θράκης επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως θεσμικός φορέας επιστημονικής υποστήριξης και διαρκούς επιμόρφωσης των μηχανικών της Περιφέρειας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια