Η διαδικασία για ενημέρωση μέσω SMS Θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 24 Ιουνίου
- Η διαδικασία για ενημέρωση μέσω SMS
- Θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 24 Ιουνίου
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η υπηρεσία αυτή θα ενημερώνει τους μαθητές για:
- τις βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα που συμμετείχαν και
- τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.
Πώς λειτουργεί η διαδικασία
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 24 Ιουνίου. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω των στοιχείων συμμετοχής στις πανελλαδικές. Απαιτείται ο οκταψήφιος κωδικός υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, όλα σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του υποψηφίου.
Οι υποψήφιοι μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν τον ήδη δηλωμένο αριθμό είτε να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι απαραίτητη η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού (One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), που υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ανάπτυξη έγινε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.
Επιπλέον, οι κατάλογοι με τις βαθμολογίες θα αναρτηθούν και στις σχολικές μονάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια