GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Big Charlie Ξάνθη

Πόσο χρειαζόμαστε γιαούρτι, ψωμί ακόμη και καφέ με έξτρα πρωτεΐνη;

Ο στόχος είναι η οικοδόμηση μυών, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης ή η διαχείριση του βάρους, το μήνυμα είναι ένα: Φάτε περισσότερη πρωτεΐν...


Ο στόχος είναι η οικοδόμηση μυών, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης ή η διαχείριση του βάρους, το μήνυμα είναι ένα: Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη.

Πράγματι, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των μυών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη συνολική υγεία. Η αυξανόμενη δημοτικότητά της, όμως, έχει οδηγήσει σε μια έξαρση κυκλοφορίας προϊόντων με ενισχυμένη πρωτεΐνη. Τα πάντα, από σοκολάτες μέχρι καφέ, ακόμη και αλκοολούχα ποτά, προωθούνται στην αγορά ως τρόφιμα «υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη».

Είναι, όμως, αυτή η «τρέλα» με τις πρωτεΐνες ευεργετική για την υγεία ή το μάρκετινγκ έχει ξεπεράσει τη διατροφική αναγκαιότητα;

Όπως επισημαίνει σε άρθρο της στο The Conversation η Aisling Pigott, Λέκτορας στο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, η πρωτεΐνη είναι ένα θεμελιώδες θρεπτικό συστατικό, απαραίτητο για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Οι τρέχουσες διατροφικές οδηγίες συνιστούν η ημερήσια πρόσληψη να αντιστοιχεί σε περίπου 0,75 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Ορισμένες έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι η σύσταση αυτή μπορεί να είναι χαμηλή, με τα νεότερα στοιχεία να υποστηρίζουν ότι μια ποσότητα 1,2-1,6 γραμμαρίων ανά κιλό σωματικού βάρους μπορεί να είναι καταλληλότερη. 

Οι νεότερες αυτές συστάσεις, μάλιστα, φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με τη μέση κατανάλωση πρωτεΐνης στις δυτικές χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί ήδη να καλύπτουν τις ανάγκες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια