GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησε η λειτουργία Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ξάνθη

Νίκος Γουναρίδης:


Νίκος Γουναρίδης:

«Το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, χρειάζεται άμεση ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, προκειμένου να ανταπεξέρχεται με απόλυτη επιτυχία στις υποχρεώσεις του»

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η επιχειρησιακή λειτουργία του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας το οποίο συστάθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όπως και σε όλους τους νομούς της χώρας, με βάση την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. της 18ης Απριλίου 2024.

Όπως σχολιάζει, σχετικά, με το θέμα ο κύριος Νίκος Γουναρίδης, Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, «πλέον, η διαχείριση ενός εντεινόμενου κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, με θύματα, τις περισσότερες φορές, τα πιο αδύνατα μέλη μιας οικογένειας και κυρίως τις γυναίκες, έχει περάσει στα χέρια εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο απασχολείται, αποκλειστικά, με τέτοιου είδους περιστατικά».

Ωστόσο, όπως συνεχίζει ο ίδιος, «το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, χρειάζεται άμεση ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, προκειμένου να ανταπεξέρχεται με απόλυτη επιτυχία στις υποχρεώσεις του».

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες διευκρινήσεις, ότι «για να συσταθεί το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης χρειάστηκε να στελεχωθεί από αστυνομικούς άλλων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να αποδυναμωθούν ακόμη περισσότερο, λόγω των ελλείψεων που καταγράφονται στην τοπική Αστυνομία έτσι και αλλιώς».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι εκείνο το είδος αδικήματος που διώκεται χωρίς απαραίτητα το ίδιο το θύμα να προβεί σε υποβολή έγκλησης/μήνυσης, δηλαδή, αυτεπάγγελτα.

Όλων των ειδών οι κακοποιητικές συμπεριφορές εντάσσονται στην έννοια της Ενδοοικογενειακής Βίας, όπως η ψυχολογική, η κοινωνική, η σωματική, η οικονομική, η σεξουαλική, η συναισθηματική, ακόμη και η πνευματική, όλες τους θεωρούνται τιμωρητέες εκ του νόμου.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κύριος Νίκος Γουναρίδης, περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφονται και στην Ξάνθη, αν και είναι σχετικά λίγα, τουλάχιστον, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, η στελέχωση του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως αυτά μπορούν να εξελιχθούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια