GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Παραιτήσεις λιμενικών στη Σαμοθράκη»

Eρώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης με Αριθμό Πρωτοκόλλου 5660/05-07-2024 σχετικά με το θέ...


Eρώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης με Αριθμό Πρωτοκόλλου 5660/05-07-2024 σχετικά με το θέμα «Παραιτήσεις λιμενικών στη Σαμοθράκη».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ερώτηση του Παπαδάκη Παράσχου, Βουλευτή Έβρου

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Παραιτήσεις λιμενικών στη Σαμοθράκη»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωθήκαμε, προβληματισμός παρατηρείται στο Λ. Σ. της Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ομαδικών παραιτήσεων νέων υπαλλήλων από τη Σαμοθράκη, λόγω της ανασφάλειας που προκαλούν οι μη τακτικές ετήσιες μεταθέσεις. Επιπρόσθετα, η σοβαρότητα της αναφερόμενης κατάστασης φαίνεται και σε δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «…έτσι δημιουργείται τεράστια αρρυθμία στη λειτουργία της υπηρεσίας στο νησί». 

Επί του θέματος, όπως διατυπώθηκε, σας μεταφέρουμε τη βασική πτυχή της γενεσιουργού αιτίας, η οποία είναι ότι «.το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι λιμενικοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας παρέμεναν στο νησί 6 χρόνια, ενώ το ελάχιστο όριο παραμονής είναι τα 2. Η πρόσφατη ενίσχυση με 17 άτομα προσωπικό βοήθησε στο να πάρουν απόσπαση οκτώ από αυτούς σαν μια προσωρινή λύση, αλλά όλο αυτό μαζί με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές δεν ελευθερώνονται, ώστε να έρθουν νέοι συνάδελφοι, οδηγεί σε μια χαώδη κατάσταση που αποτρέπει τους νέους λιμενικούς να μείνουν στο νησί».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να ομαλοποιηθεί το σύστημα των μεταθέσεων, το οποίο αφορά τη Σαμοθράκη, προκειμένου να αποφευχθεί υποβάθμιση των υπηρεσιών του Λ. Σ. στο νησί, καθώς και της ζωής του προσωπικού του;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια