GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καύσωνας: Απαγόρευση delivery - Τι ισχύει για τους διανομείς σήμερα

Μαρία Τσιακίρογλου: «Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν ενσυναίσθηση. Και η παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας, 35 και 36 βαθμοί κελσίου, δημιουρ...


Μαρία Τσιακίρογλου:

«Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν ενσυναίσθηση. Και η παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας, 35 και 36 βαθμοί κελσίου, δημιουργεί δύσκολες συνθήκες εργασίας για τους διανομείς…»

Σε λειτουργία καύσωνα έχουν μπει από εχθές εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που εκτελούν εξωτερικές εργασίες, μεταξύ των οποίων οι υπηρεσίες delivery, αλλά και εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αναλυτικότερα, τόσο εχθές, όσο και σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων όσο και σε μείωση απασχόλησης ή ακόμη και σε παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00-17.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο, για την αποφυγή των φαινομένων θερμικής καταπόνησης.

Ιδιαίτερα, σε ότι αφορά τους διανομείς φαγητού με μηχανάκι, οι αντικειμενικές συνθήκες εργασίας δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια