GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές στη Ρωσία: Έβαλαν φωτιά σε συναγωγή και ορθόδοξη εκκλησία

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε μια συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ, τόπο κατοικίας μεγάλης εβραϊκής κοινότητας στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκε...


Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε μια συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ, τόπο κατοικίας μεγάλης εβραϊκής κοινότητας στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν στον Βόρειο Καύκασο καθώς και σε μία ορθόδοξη εκκλησία που πυρπολήθηκε.

Η συναγωγή τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ επικράτησε πανικός από τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς. Έξι αστυνομικοί, ένας ιερέας και ένας φύλακας της συναγωγής σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Δώδεκα αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν Μαχατσκαλά οι δράστες των επιθέσεων έπιασαν ομήρους ενώ επί τόπου μετέβησαν ειδικές ρωσικές δυνάμεις.

“Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον μίας ορθόδοξης εκκλησίας, μίας συναγωγής και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου” στο Νταγκεστάν, ανέφερε η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti.

“Ένας ιερέας σκοτώθηκε κατά την επίθεση στην εκκλησία”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημόσιας Επιτροπής Παρακολούθησης του Νταγκεστάν, Σαμίλ Χαντουλάεφ. “Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, ο πατέρας Νικολάι σκοτώθηκε στην εκκλησία στο Νταγκεστάν, του έκοψαν το λαιμό. Ήταν 66 ετών και πολύ άρρωστος“, δήλωσε ο Χαντουλάεφ.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν και στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά.

Δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ανέφερε το Baza Telegram, ενώ άλλοι δύο φέρονται να έχουν διαφύγειι.

Τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές στη Ρωσία: Νεκροί ιερέας και έξι αστυνομικοί - Έβαλαν φωτιά σε συναγωγή και ορθόδοξη εκκλησία


Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν: Άγνωστοι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Σεργκέι Μελίκοφ, εξέδωσε έκτοτε ένα μήνυμα στο Telegram λέγοντας ότι “άγνωστοι έκαναν προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνική κατάσταση. Οι αστυνομικοί του Νταγκεστάν στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν θύματα ανάμεσά τους”.

Ο Μελίκοφ δήλωσε ότι η ταυτότητα των επιτιθέμενων εξακριβώνεται, έχει συσταθεί επιχειρησιακό στρατηγείο και βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο. Κάλεσε το κοινό να παραμείνει ψύχραιμο, λέγοντας: “Ο πανικός και ο φόβος είναι αυτό στο οποίο υπολόγιζαν. Δεν θα το πάρουν αυτό από τους Νταγκεστανούς!”.

Ένας ύποπτος συνελήφθη

  • Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.
  • Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια