GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θάσος: Παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι δημοτικές κοινότητες

Τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Απρίλη υπογράφηκε στην Αθήνα μία ακόμη απόφαση για την τελευταία παράταση ώστε να παραμείνουν σε κατάστ...


Τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Απρίλη υπογράφηκε στην Αθήνα μία ακόμη απόφαση για την τελευταία παράταση ώστε να παραμείνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έξι δημοτικές κοινότητες στη Θάσο.

Πρόκειται για αίτημα του Δήμου Θάσου που ικανοποιεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του Δήμου Θάσου με το οποίο συμφώνησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Όλα αφορούν τη ζημιές στο νησί της Θάσου μετά από έντονη κακοκαιρία (βροχόπτωση) τον Νοέμβριο του 2019. Μπορεί από τότε να πέρασε καιρός αλλά όπως φαίνεται οι εκκρεμότητες που προκάλεσε η κακοκαιρία δεν έχουν τακτοποιηθεί.

Η απόφαση αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Κοινοτήτων Ποταμιάς, Θάσου, Πρίνου, Μαριών, Λιμεναρίων και Θεολόγου του Δήμου Θάσου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 21-11-2019 στις παραπάνω περιοχές, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω 9 και 10 σχετικά.

Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 25 Νοεμβρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια