GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αίτημα του Δήμου στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης για την διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης

Στην απόφαση να σταλεί επίσημο αίτημα στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης εντός δέκα ημερών για την τροποποίηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης...


Στην απόφαση να σταλεί επίσημο αίτημα στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης εντός δέκα ημερών για την τροποποίηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης (Δ.Χ.Ζ) του Λιμένα ώστε να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι στον Δήμο και να αξιοποιηθεί με βάσει τις ανάγκες της πόλης, κατέληξε η νέα Επιτροπή διεκδίκησης της Δ.Χ.Ζ του λιμανιού η οποία συνεδρίασε χτες για πρώτη φορά.

«… ο Δήμος πληρώνει και θα πληρώνει μέχρι και το 2029 τo ποσό των 5.000 ευρώ τον χρόνο για νοίκι στον ΟΛΑ γιατί έχει πάρει αυτό το κομμάτι από το 2016 και έκανε τα έργα ανάπλασης» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος της Επιτροπής διεκδίκησης της Δ.Χ.Ζ. του λιμένα κ. Νίκος Παπανικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «εάν δεχτεί το επίσημο αίτημα ο ΟΛΑ τότε ξεκινά η διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία του 2001 περί γιαλού και παραλίας.»

Όπως εξήγησε, «η θετική απόφαση του ΟΛΑ μαζί με το αίτημα του Δήμου θα περάσει από επτά υπηρεσίες οι οποίες θα πρέπει μέσα σε τρείς μήνες να απαντήσουν για να γίνει σε ΦΕΚ η νέα δημοσίευση της νέας ζώνης του λιμένα. Ο νόμος λέει ότι εάν παρέλθει το τρίμηνο αυτό χωρίς να απαντήσουν οι υπηρεσίες η απάντηση τους θεωρείται θετική , οπότε και θα βγεί το νέο ΦΕΚ. Το τελευταίο ΦΕΚ για την ζώνη λιμένα είχε βγεί το 2018.»

«Από το 1966 που έγινε για πρώτη φορά ο καθορισμός της ζώνης λιμένα, το κομμάτι αυτό που είναι κάτω από τον Φάρο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για λιμενικές υπηρεσίες και για αυτό το 2017, επειδή το πρόβλημα υπήρχε σε πολλά λιμάνια της χώρας,το αρμόδιο υπουργείο έστειλε εγκύκλιο να ενεργοποιηθούν οι Οργανισμοί Λιμένα και οι αντίστοιχοι Δήμοι ώστε να γίνουν τροποποιήσεις και να περιέλθουν τα κομμάτια που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στους Δήμους,» είπε ο κ. Παπανικολόπουλος και πρόσθεσε: «το 2017 δεν έγινε τίποτε και επελέγει να γίνει μια σύμβαση παραχώρησης μέχρι και το 2029, και πολύ σωστά έπραξε ο δήμος γιατί θα έχανε την χρηματοδότηση τότε που έγινε η ανάπλαση της παραλιακής.»

«Πρόσφατα την 1η Μάιου το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε ανακοίνωση ότι έκανε προκήρυξη για να βρει τεχνικό σύμβουλο για να κάνει το νέο master plan. Συνεπώς όταν ξεκινήσει να γίνει το νέο master plan θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση της ζώνης λιμένα ,ώστε αυτός που θα κάνει το master plan να ξέρει σε ποιο κομμάτι και τι δραστηριότητα θα γίνεται σε αυτό το λιμάνι, κατέληξε ο κ. Παπανικολόπουλος.

  • EΡΤ Ορεστιάδας
  • Σύνταξη Όλγα Ορφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια