GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έξυπνα tips που μετατρέπουν ένα ανδρικό casual ντύσιμο σε πιο προσεγμένο

Το ανδρικό ντύσιμο, όσο εύκολο κι αν δείχνει στα μάτια των γυναικών, κρύβει κι αυτό τα δικά του μυστικά. Σίγουρα, όταν μιλάμε για τη γυναικε...


Το ανδρικό ντύσιμο, όσο εύκολο κι αν δείχνει στα μάτια των γυναικών, κρύβει κι αυτό τα δικά του μυστικά. Σίγουρα, όταν μιλάμε για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα, φέρνουμε αμέσως στο μυαλό μας πολλά διαφορετικά κομμάτια, τα οποία με τους κατάλληλους συνδυασμούς και τις σωστές επιλογές, μπορούν να μεταμορφώσουν οποιοδήποτε look σε ένα στυλάτο και κομψό σύνολο. Στην ίδια λογική λειτουργεί κι η ανδρική ντουλάπα, με τα casual, αλλά και τα formal ρούχα της.

Όσο γοητευτικά κι αν είναι τα πιο επίσημα σύνολα, η άνεση που προσφέρουν τα καθημερινά outfits είναι ανεκτίμητη και γι’ αυτό άλλωστε, τις περισσότερες φορές, καταλαμβάνουν και το μεγαλύτερο χώρο στη ντουλάπα. Ωστόσο, τα στυλιστικά κωλύματα μπορούν να προκύψουν ακόμα και στις πιο απλές εμφανίσεις και να “μπλοκάρουν” κάθε άνδρα που επιθυμεί να διατηρήσει την άνεσή του, χωρίς να στερηθεί την κομψότητά του. Δε χρειάζεται να αρκεστείς σε ένα αδιάφορο κι απεριποίητο look. Διάβασε τις συμβουλές που σου έχουμε συγκεντρώσει για να “ξεκλειδώσεις” τα πιο προσεγμένα και σικάτα σύνολα!

1.  Επένδυση σε καλά υφάσματα

Οι έξυπνες κι ενσυνείδητες αγορές είναι αυτές που θα μεταμορφώσουν ακόμα και τα πιο αδιάφορα σύνολα. Η αγορά έχει να προσφέρει μια ευρεία γκάμα σε υφάσματα και υφές, οι οποίες θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτελέσμα, αλλά και στην τιμή του προϊόντος. Ωστόσο, δε χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά λεφτά για να δείχνεις περιποιημένος. Υπάρχουν αμέτρητες οικονομικές λύσεις, οι οποίες συμφέρουν την τσέπη σου, αλλά και το στυλ σου.

Για παράδειγμα, τα biker jackets, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους, αφού έχουν βγει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, άλλες πιο οικονομικές κι άλλες πιο δαπανηρές. Η δερματίνη που θα διαλέξεις πρέπει να είναι ποιοτική, έτσι ώστε να μη δείχνει φθηνή κι ευτελής. Από την άλλη, τα βαμβακερά υφάσματα, έχουν αγαπηθεί και προτιμηθεί για την άνεση, την αντοχή και την υψηλή τους ποιότητα, δίνοντας έτσι σε κάθε ανδρικό ρούχο μια αίσθηση πολυτέλειας. Τα κλασικά λευκά πουκάμισα κι οι polo μπλούζες αποκτούν άλλο χαρακτήρα, όταν το ύφασμα έχει τον πρώτο λόγο!

2.  Σωστή εφαρμογή

Ένας καλοντυμένος άνδρας δε σημαίνει ότι κάνει και τις πιο ακριβές ενδυματολογικές επιλογές. Μερικές φορές, έστω κι οι πιο μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ξεχωρίσουν το casual από το πρόχειρο σύνολο. Μπορεί οι τελευταίες τάσεις της μόδας να έχουν φέρει στο προσκήνιο τα πιο oversized και baggy ρούχα, όμως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κολακευτικό look και σε αυτό που παραμορφώνει τη φιγούρα μας.

Τα κομμάτια που επιλέγουμε πρέπει σαφώς να αγκαλιάζουν το σώμα, έτσι ώστε να καταφέρουν κι αυτά να “λειτουργήσουν” πάνω μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την επόμενη φορά, τσέκαρε πώς “πέφτει” πάνω σου το καθημερινό σου τζιν και διάλεξε εκείνο το πανωφόρι που θα “συμβαδίζει” άριστα με το σωματότυπο, το ανάστημα και το ύψος σου!

3.  Minimal αισθητική

Η γοητεία κι η φινέτσα που επιδιώκουμε να δώσουμε σε κάθε outfit, βρίσκεται στα πιο απλά σύνολα. Η minimal αισθητική έρχεται να διαδραματίσει ανατρεπτικό ρόλο στο χώρο της μόδας και φανερώνει ότι η απλότητα κι η “ήσυχη” πολυτέλεια των ρούχων μας μπορεί τελικά να γίνει το κλειδί για τα πιο περιποιημένα και κομψά συνολάκια. Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι δε χρειάζεται πολύς κόπος, χρόνος και χρήμα για να επιτευχθεί ένα προσεγμένο ντύσιμο.

Τα πιο basic κομμάτια της ντουλάπας σου μπορούν εύκολα να εξυπηρετήσουν κάθε στυλιστική σου ανάγκη, αν τους δώσεις κι εσύ τη δυνατότητα να λάμψουν. Ένα υπερφορτωμένο σύνολο θα “βαρύνει” την εμφάνισή σου και μπορεί να φλερτάρει επικίνδυνα με το ατημέλητο και το πρόχειρο. Η διαχρονικότητα, η λειτουργικότητα κι η απλότητα συνιστούν τους τρεις βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους θα “στηριχτούν” τα πιο ελκυστικά και δυναμικά σύνολα!

4.  Τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ

Συχνά, ειδικά όταν δυσκολευόμαστε να κατασταλάξουμε στο outfit της ημέρας, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, έχει τονιστεί πολλές φορές ότι αυτά τα κομμάτια έχουν τη δύναμη να “χαλάσουν” ή να απογειώσουν την εμφάνισή μας.

Όσον αφορά τα παπούτσια, οι επιταγές της casual αισθητικής υποδεικνύουν τα sneakers ως το ιδανικό υπόδημα για τις καθημερινές δραστηριότητες, αφού είναι άνετα κι ευέλικτα ως προς τους στυλιστικούς μας συνδυασμούς. Βέβαια, είναι φυσιολογικό, η έντονη χρήση τους να τα κάνει ευάλωτα σε λεκέδες και φθορές, που μπορούν εύκολα να υποβαθμίσουν το προσεγμένο αποτέλεσμα που θες να πετύχεις. Έτσι λοιπόν και με τα αξεσουάρ, φρόντισε η ζώνη, η τσάντα, αλλά και τα γυαλιά ηλίου σου να συμβιβάζονται αρμονικά με το συνολικό ποιοτικό και σοφιστικέ ντύσιμό σου!

Όσο ελλιπείς κι αν είναι οι γνώσεις σου πάνω στη μαγεία της μόδας, δε χρειάζεται να εγκαταλείψεις το στυλ σου. Ας γίνουν αυτά τα έξυπνα tips η κατευθυντήρια γραμμή για τα πιο προσεγμένα, κολακευτικά και περιποιημένα σύνολα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια