GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι σημαίνει για την Ελλάδα η εκλογική νίκη του Ιμάμογλου;

Οσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το δεχθούν, η μοίρα των όμορων χωρών, όπως της Ελλάδα και της Τουρκίας, σε πολλά επίπεδα είναι κοινή.


Οσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το δεχθούν, η μοίρα των όμορων χωρών, όπως της Ελλάδα και της Τουρκίας, σε πολλά επίπεδα είναι κοινή.

Και τούτο γιατί, η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν τόσες πολλές διαφορές όσο και τόσες πολλές ομοιότητες.

Σήμερα, οι δύο λαοί “μαστίζονται” από την ακρίβεια, την ανεργία, από την αβεβαιότητα σε πολλά κοινά επίπεδα.

Ανόμοια βέβαια τα νούμερα, οι συσχετισμοί και οι επικρατούσες συνθήκες, πλην όμως οι ανησυχίες κοινές.

Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, η Τουρκία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Τουρκία, οφείλουν να συμπορευτούν λύνοντας όλα αυτά που τους χωρίζουν και τους θέτουν σε καταστάσεις “εμπόλεμες”, γιατί έτσι το θέλουν θερμοκέφαλοι τούρκοι αξιωματούχοι ή ξένες δυνάμεις για να αδειάζουν τις αποθήκες τους σε όπλα και όχι μόνο!

Μέσα σε αυτό το ειρηνευτικό πλαίσιο, μέσα σε μία λογική συνεργασίας και όχι αντιπαραθέσεων και οξύνσεων, η εκλογή του Εκρέμ Ιμάμογλου εκ νέου στο Δήμο Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο Δήμο της Τουρκίας, σημαίνει ότι ο τουρκικός λαός έστειλε το μήνυμα της αναγκαιότητας αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στη χώρα του.

Ένα σκηνικό που αν αλλάξει, οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, σαφώς θα είναι καλύτερες αν όχι να καθιερωθεί η ειρήνη και η φιλία ανάμεσα σε δύο λαούς, που τους χωρίζει η ιστορία και τίποτα περισσότερο.

Όλα όσα εποφθαλμιούν οι θερμοκέφαλοι τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, δεν αφορούν το λαό και τα συμφέροντά του. Ικανοποιούν μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που “λυμαίνονται” τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και της θέλουν να είναι “τεταμένες”, για να μπορούν να φορτώνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς των δύο χωρών με υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά οι λαοί να σύρονται σε ακρίβεια, ανεργία και εγκληματικότητα!

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, αντιπροσώπευε και αντιπροσωπεύει, από το 2019 οπότε και πρωτοεκλέχθηκε, μια μεταβολή στην πολιτική ατμόσφαιρα της Τουρκίας, με την εμφάνιση μιας νέας γενιάς πολιτικών που εστιάζουν σε θέματα όπως η διαφάνεια, η διακυβέρνηση και η δημοκρατία. 

Η Ελλάδα, που επίσης κάνει βήματα πάνω σε θέματα διαφάνειας και επενδύει στη δημοκρατική διακυβέρνηση, μπορεί να ελπίζει σε έναν δυνατό σύμμαχο, όπως ο Ιμάμογλου, που βεβαίως θα μπορούσε να είναι και ο επόμενος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ελλάδα και Τουρκία, με ανθρώπους όπως ο Εκρέμ Ιμαμογλου, δεν έχουν, παρά να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες των διμερών σχέσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια