GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φέρες Έβρου: Κατασκευάζονται 12 νέα φωτοβολταϊκά πάρκα

Δώδεκα φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 54 MW και προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ προτίθεται να κατασκευάσει στην περιοχή της Καβησο...


Δώδεκα φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 54 MW και προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ προτίθεται να κατασκευάσει στην περιοχή της Καβησού της δημοτικής ενότητας Φερών ο όμιλος Μυτιληναίος.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε ένα «πακέτο» φωτοβολταϊκών πάρκων που θα κατασκευαστούν σε μισθωμένες εκτάσεις στις περιφέρειες ΑΜΘ, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 850 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συνολική ισχύ 1.415,82 MW.

Η επένδυση έχει χαρακτηριστεί με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων ως Στρατηγική και εντάχθηκε στην κατηγορία «Στρατηγικές Επενδύσεις ταχείας αδειοδότησης».

Από την ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργηθούν συνολικά 240 νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα διαμοιραστούν στις 5 περιφέρειες ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες της κάθε τοπικής επένδυσης.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει με ίδια κεφάλαια που αφορούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή/και αξιοποίηση ταμιακών διαθεσίμων σε ποσοστό 20% και με δανειακά κεφάλαια σε ποσοστό 80%.

Με πρόσφατη απόφασή του ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κι εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις, υπέγραψε τη χορήγηση του κινήτρου της ταχείας αδειοδότησης για την εν λόγω επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια