GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


O Κριτσίνης το "υπόσχονταν" ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, "έφερε" το τραίνο στο Καρναβάλι του Πολυσίτου!

Αναπαράσταση του ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ απο το φοβερό Κρητικό συγκρότημα των Κρητών Ξάνθης! 


Αναπαράσταση του ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ απο το φοβερό Κρητικό συγκρότημα των Κρητών Ξάνθης! 

Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σημείωσε σήμερα στις 12.00 το πρωί το ιστορικό Καρναβάλι του Πολυσίτου για την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Μοιράστηκαν πάνω απο 2.500 λαγάνες (σε 4 κομμάτια η κάθε μία) φασουλάδα, εδέσματα, κρασιά αλλά την παράσταση έκλεψαν τα 10 σατιρικά άρματα. 

Παρώντες πλην του Δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη,  ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Ρούφος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου  Αβδήρων Νίκος Μαυρίδης, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ.Μπιρόλ απο το Σέλερο,  η πολιτευτής της Ν.Δ. Μαίρη Τσιακίρογλου, αντιδήμαρχοι, ο πρώην δήμαρχος  Τσέπελης ....περαστικός έκανε μια βόλτα με την σύζυγό του  και "εξαφανίστηκε"  και πάνω από 5.000 κόσμος, αφού βοήθησε και ο πολύ καλό καιρός.

Εντυπωσίασε το υπέροχο συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Ξάνθης που έκανε αναπαράσταση Κρητικού γάμου με υπέροχους Κρητικούς χορευτές και Κρητική Λίρα, ενώ πρωταγωνίστρια και φέτος σε άρμα του Δήμου Αβδήρων, ήταν η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Ντίνα Ζουρνατζίδου που μας πέταξε και....σακουλάκια με κουφέτα του γάμου!

Μεταξύ των αρμάτων που παρέλασαν ήταν και το.....τραινάκι που θα έταζε προεκλογικά οτι θα ΄φέρει ο γνωστός Σάκης Κριτσίνης με τον....Τσέπελη, το έκανε όμως πράξη και το έφερε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης!

Χαρακτηριστικό και το μήνυμα στο τραινάκι: "ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΑΜΕ.. ΝΑΤΟ"! Με  Δήμαρχο Ξάνθης όμως που το παραχώρησε τον Στράτο Κοντό κι όχι τον Τσέπελη όπως ¨διαφήμιζε¨ο Σάκης από τον Άγιο Αθανάσιο Τοπείρου!

Συνολικά συμμετείχαν 10 άρματα, με τους καρναβαλιστές να σατιρίζουν μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας και να στέλνουν το δικό τους μήνυμα και άψογους και τους δυο παρουσιαστές, μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Πολυσίτου Δήμου Αβδήρων  

Όλη την παρέλαση έδειξε τηλεοπτικά (σ.σ. Αλλά και στο διαδίκτυο...) το Next tv Θράκη- Μακεδονία στις 4 το απόγευμα αλλά θα επαναλάβει και στις 10 το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου 2024 μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 21.00 

Όπως ανέφερε  ο Δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης, συνολικά προσφέρθηκαν 2.500 λαγάνες, η παραδοσιακή φασολάδα και μια σειρά από άλλα σαρακοστιανά, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου, όπως τα Άβδηρα, η Μάνδρα και το Μυρωδάτο.

«Φέτος η αλήθεια είναι ότι είχαμε πάρα πολύ κόσμο στον Πολύσιτο, βοήθησε ο καιρός. Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει. Εδώ στον Πολύσιτο έχουμε το αυθεντικό καρναβάλι, σατιρίζουμε την επικαιρότητα. Είχαμε 10 άρματα, σατιρίσαμε τα πάντα και νομίζω ότι ήταν ένα επιτυχημένο καρναβάλι χάρη στη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων από τα χωριά μας, από το Πολύσιτο, τη Λευκόπετρα, το Κουτσό, από τον Π. Ζυγό από τους Συλλόγους Γυναικών που συμμετείχαν» σημείωσε ο Δήμαρχος, για να προσθέσει πως «είχαμε εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά, και στη Μάνδρα, το Μυρωδάτο και τα Άβδηρα είχε πάρα πολύ κόσμο. 

  • Έχουμε δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα για όλους, ζωντανή μουσική, πιστεύω ότι ο κόσμος πέρασε πάρα πολύ ωραία και το ευχαριστήθηκε. 
  • Έχουμε γύρω στις 2.500 λαγάνες, φασολάδα, τουρσί, ελιές και άφθονο κρασί».

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια