GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΗΠΑ: Προετοιμάζονταν για ρωσική πυραυλική επίθεση-Η αποκάλυψη του CNN

Για το ενδεχόμενο μεγάλης πυραυλικές επίθεσης από τη Ρωσία, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, φαίνεται ...


Για το ενδεχόμενο μεγάλης πυραυλικές επίθεσης από τη Ρωσία, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, φαίνεται πως προετοιμάζονταν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του CNN, οι ΗΠΑ άρχισαν να προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για το ενδεχόμενο η Ρωσία να χτυπήσει την Ουκρανία με πυρηνικό όπλο, σε κάτι που θα ήταν η πρώτη πυρηνική επίθεση σε πόλεμο από τότε που οι ΗΠΑ έριξαν τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Όπως αποκάλυψαν δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχούσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο τακτικής ή μάχης ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από τα τέλη του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο του 2022, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκάλεσε μια σειρά συνεδριάσεων για να θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης «σε περίπτωση είτε μιας πολύ σαφούς ένδειξης ότι επρόκειτο να κάνουν κάτι, να επιτεθούν με πυρηνικό όπλο, ή αν απλά το έκαναν, πώς θα αντιδρούσαμε, πώς θα προσπαθούσαμε να το προλάβουμε ή να το αποτρέψουμε».  

Παράλληλα, ανώτερους αξιωματούχος σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση οι ΗΠΑ δεν εντόπισαν πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για την κινητοποίηση των πυρηνικών της δυνάμεων.

«Προφανώς δώσαμε μεγάλη προτεραιότητα στην παρακολούθηση και είχαμε κάποια ικανότητα τουλάχιστον να παρακολουθούμε τέτοιες κινήσεις των πυρηνικών της δυνάμεων.

Και σε κανένα σημείο δεν είδαμε ποτέ ενδείξεις για τους τύπους των βημάτων που θα περιμέναμε να κάνουν αν ακολουθούσαν μια πορεία προς τη χρήση πυρηνικών όπλων», δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια