GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βλαντίμιρ Πούτιν: Συγχαρητήρια μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού

Οι πιο αντιδημοκρατικές και αδιάφορες εκλογές, από τότε που ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο της Ρωσίας διεξήχθησαν το...


Οι πιο αντιδημοκρατικές και αδιάφορες εκλογές, από τότε που ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο της Ρωσίας διεξήχθησαν το τελευταίο 3ήμερο. Ο «μονάρχης» Πούιν επανεξελέγη… πανηγυρικά, χωρίς να έχει κανένα σοβαρό αντίπαλο στην αντιπολίτευση, μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι ηγέτες που τον συνεχάρησαν.

Η τριήμερη ψηφοφορία, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (17/3), σημαδεύτηκε από ουκρανικούς βομβαρδισμούς και εισβολές μαχητών που διατείνονται πως είναι Ρώσοι, οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας σε περιοχές των συνόρων, καθώς από διαμαρτυρίες σε εκλογικά τμήματα και ένοπλο… τσεκάρισμα της ψήφου.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ρωσία, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως ο Πούτιν είναι «μεθυσμένος από την εξουσία» και θέλει να «βασιλεύσει αιώνια», ενώ ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για εκλογές που δεν ήταν ούτε «ελεύθερες» ούτε «δίκαιες».

Από την πλευρά της, η διπλωματία των ΗΠΑ καταδίκασε το γεγονός ότι διεξήχθη ψηφοφορία σε ουκρανικές περιοχές υπό κατοχή της Μόσχας, ενώ ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σημείωσε πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να «συγχαρεί» τον ένοικο του Κρεμλίνου.

Ελάχιστα… συγχαρητήρια

Ελάχιστοι ήταν οι ξένοι ηγέτης, που έδωσαν συγχαρητήρια στον Πούτιν για τη μόνιμη επανεκλογή του. Μεταξύ αυτών, ο εξίσου «δημοκρατικός» Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως και οι ηγέτες των Βενεζουέλας, Νικαράγουας, Κούβας και Βολιβίας.

Εν τω μεταξύ, λέγεται πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του έπειτα από αυτή τη νέα θητεία και να παραμείνει στην εξουσία ως το 2036.

Στον λόγο του, μετά τη νίκη του, αφιέρωσε μέρος ομιλίας του στους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, λέγοντας πως «διακινδυνεύουν τη ζωή τους» προκειμένου «να προστατεύσουν ιστορικά εδάφη της Ρωσίας».

Επίσης, έκρινε πως τα ρωσικά στρατεύματα, που συνεχίζουν να βρίσκονται στην επίθεση, αφότου κυρίευσαν την Αβντιίβκα στα μέσα Φεβρουαρίου, είναι αντιμέτωπα με τις ουκρανικές δυνάμεις που στερούνται προσωπικό και πυρομαχικά, και έχουν «την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων» στα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια