GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ηράκλειο-Γεωργιάδης για τον καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε: «Είχε ραντεβού, το φάρμακο υπάρχει»

Για τον 72χρονο στο Ηράκλειο που έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς δεν άντεχε τους πόνους, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τ...


Για τον 72χρονο στο Ηράκλειο που έβαλε τέλος στη ζωή του, καθώς δεν άντεχε τους πόνους, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως το εν λόγω φάρμακο υπήρχε.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε για το περιστατικό, μιλώντας στην εκπομπή «Live News»:

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε. Το PET SCAN είναι μια πολύ βαριά εξέταση, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα PET SCAN, αυτό δεν είναι τόσο πολύ εύκολο να γίνει. Κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής, βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια