GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ταξί Ξάνθης: Νέο οικονομικό πλήγμα για τον κλάδο, λόγω αύξησης στις τιμές των καυσίμων

Φραντζής Καπετανόπουλος:


Φραντζής Καπετανόπουλος:

  • «Οι οδηγοί ταξί δυσκολεύονται να καλύψουν τα αυξανόμενα έξοδα κυκλοφορίας των οχημάτων τους λόγω και των ανατιμήσεων στα καύσιμα. Απορροφούν, ωστόσο, όλες αυτές τις αυξήσεις για να μην περάσουν στους πελάτες τους»

Πήραν ξανά «φωτιά» οι τιμές των καυσίμων, μια τάση που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, προκαλώντας αναστάτωση σε καταναλωτές και επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν συνολικά το πρόβλημα της ακρίβειας.

Αναλυτικότερα, τους τελευταίους μήνες οι διεθνείς τιμές καταγράφουν μεγάλη αστάθεια καθώς δέχονται την επιρροή γεωπολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και η μείωση της κυκλοφορίας τάνκερ μέσω της διώρυγας του Σουέζ ταράζουν την αγορά και εντείνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια εφοδιασμού. 

Η Ελλάδα ως χώρα εισαγωγής επηρεάζεται από τις κινήσεις του Brent, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όμως η τελική τιμή που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό και από άλλους, εσωτερικούς παράγοντες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια