GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποια χώρα είναι η πρωταθλήτρια στην… καθιστική ζωή-Η θέση της Ελλάδας

Τη χώρα που είναι πρωταθλήτρια στην… καθιστική ζωή φαίνεται πως έχουν εντοπίσει στην Ευρώπη ερευνητές!  

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο λόγος για την Ολλανδία, που παρά το γεγονός ότι θεωρούνται ένα έθνος υγιών «γιγάντων», είναι οι πρωταθλητές του καθισιού στην Ευρώπη.

Μάλιστα, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η λεγόμενη  «διαταραχή της χρήσης καρέκλας», που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Δύση.

Σύμφωνα με έκθεση του ερευνητικού οργανισμού TNO, ότι το υπερβολικό καθισιό κοστίζει στην Ολλανδία 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως και οδηγεί σε 21.000 πρόωρους θανάτους ετησίως από:

  • καρδιαγγειακά νοσήματα
  • διαβήτη τύπου 2
  • καρκίνο

Μάλιστα, ο καρδιολόγος Leonard Hofstra έκανε λόγο για εθισμό της καρέκλας, που μπορεί να μετατραπεί σε μια επιζήμια τακτική που αποτελεί όχι μόνο κίνδυνο για την υγεία, αλλά και για την εργασία.

. «Δεν συνειδητοποιούμε πόσες ώρες καθόμαστε. Δεν κάθεστε στον καναπέ – παρακολουθείτε κάτι στη ροή σας. Δεν κάθεστε στο τραπέζι – τρώτε το μεσημεριανό σας. Δεν κάθεστε στο γραφείο σας – εργάζεστε και είστε παραγωγικοί. Μόνο τα τελευταία 15 χρόνια καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι -ω, Θεέ μου!- έχει σημασία τι κάνουμε για τις υπόλοιπες 15,5 ώρες την ημέρα», λέει ο ερευνητής Lidewij Renaud.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, αυτό συμβαίνει εξ αιτίας του ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι πλέον στον κλάδο των υπηρεσιών, σε συνδυασμό πάντα με την αυξημένη εργασία από το σπίτι και την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας. από την οικιακή ψυχαγωγία έως τις υπηρεσίες σούπερ γρήγορης παράδοσης – που φέρνουν τα απαραίτητα κατευθείαν στον καναπέ σας.

 «Αν τα παιδιά κάθονται όλη μέρα στο σχολείο και παίζουν παιχνίδια [στον υπολογιστή] στο σπίτι αντί να παίζουν έξω, αυτό είναι ανησυχητικό.

Τα δίκτυα στον εγκέφαλό σας που εμπλέκονται στην κινητική λειτουργία δείχνουν μεγάλη επικάλυψη με εκείνα τα δίκτυα που εμπλέκονται στα μαθηματικά και την κατανόηση της γλώσσας. Εάν παραλείψετε τη σωματική λειτουργία, βλάπτετε πραγματικά την ανάπτυξη των άλλων λειτουργιών σας», διαπιστώνει ο Erik Scherder, μέλος του συμβουλίου και καθηγητής νευροψυχολογίας στο Vrije Universiteit Amsterdam. 

Δεν υπάρχουν σχόλια