GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κωνσταντινούπολη: Φόβοι για σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ!

«Καμπανάκι» για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη κρούουν οι σεισμολόγοι, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέ...

«Καμπανάκι» για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη κρούουν οι σεισμολόγοι, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (4/3) στα Δαρδανέλια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι σεισμολόγοι ο χθεσινός ότι αποτελεί προάγγελο ενός ακόμα μεγαλύτερου σεισμού που θα «πλήξει» την Κωνσταντινούπολη, επιβεβαιώνοντας τις φωνές πους ήθελαν μια μεγάλη σεισμική δόνηση να σημειώνεται στη γείτονα χώρα το 2020.

«Η περιοχή μας ανησυχεί. Αναμένεται ένας σεισμός που θα είναι μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ, νότια του Μαρμαρά ή στο ρήγμα της Ανατολίας, θα είναι ένας σεισμός που θα επηρεάσει όλη την περιοχή την Κωνσταντινούπολη, την Προύσα, τα Δαρδανέλια κτλ.», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος Σουλεϊμάν Παμπάλ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ένας άλλος σεισμολόγος, ο Χουσεΐν Οζτούρκ, τόνισε:

«Από εδώ και πέρα κάθε σεισμός είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού που περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτοί οι μικροί σεισμοί σπάνε σιγά, σιγά τα ρήγματα και οδηγούν σε μεγάλους σεισμούς. Σαν να είναι μια προετοιμασία. Ανοίγει το μεγάλο ρήγμα που θα προκληθεί. Αυτοί οι σεισμοί είναι τα σημάδια του μεγάλου σεισμού».

Την ίδια ώρα, σε αρκετές περιοχές της Κωνσταντινούπολης έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες για τσουνάμι, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί ακόμη και σε πάρα πολλά σημεία στην παραλία, για να ενημερώσουν τον κόσμο πού να κατευθυνθεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια