GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία-Γιλμάζ: Απίστευτη πρόκληση-«Χωρίς την εισβολή της Τουρκίας το 1974 η Κύπρος θα θύμιζε Γάζα»

Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ.


Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Όπως δήλωσε σχετικά: «Χωρίς την εισβολή της Τουρκίας το 1974 η Κύπρος θα θύμιζε Γάζα»

Παραλληλισμό με τα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό και τον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας έκανε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ:

«Χωρίς την εισβολή της Τουρκίας το 1974 η Κύπρος θα θύμιζε Γάζα.

Δεν έχει νόημα να δοκιμάζουμε ξανά και ξανά τις μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του ιφτάρ στην Κωνσταντινούπολη για τις εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 κάλεσε και τους Εληνοκύπριους να συνδεθούν με το νερό και το ηλεκτρικό που φτάνει από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Τζεβντέτ Γιλμάζ υποστήριξε επίσης ότι η τουρκική εισβολή «έβαλε τέλος στην καταπίεση, τον τρόμο και τις απάνθρωπες προσπάθειες εκφοβισμού που στόχευαν τους Τουρκοκύπριους.

Φέτος θα γιορτάσουμε με ενθουσιασμό την 50ή επέτειο της επιχείρησης «χαρούμενη ειρήνη», όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή.

Για το Κυπριακό είπε ότι «δεν έχει νόημα να δοκιμάζουμε ξανά και ξανά τις μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα».

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ένα «κράτος» 40 ετών και μια ιστορία 50 χρόνων της «ειρηνευτικής επιχείρησης, υπάρχει μια πραγματικότητα.

Όλος ο κόσμος πρέπει να δει και να κατανοήσει αυτήν την πραγματικότητα.

Η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, που είναι εγγενή δικαιώματά τους, πρέπει να καταγραφούν. Αυτό πιστεύουμε.

Ως Δημοκρατία της Τουρκίας, στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων σε αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια