GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Tι Θέλουν οι Άνδρες και Τι οι Γυναίκες

Από τη Μαριέλλα Γιαννοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεύτρια.


Από τη Μαριέλλα Γιαννοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεύτρια.

Όλοι θέλουμε να αγαπηθούμε, να υπάρχει κάποιος που μας βλέπει, μας ακούει, μας εκτιμάει και μας αποδέχεται. Να γνωρίζουμε ότι όταν ζητήσουμε την παρουσία του/της ότι θα βρει τον τρόπο να είναι εκεί για εμάς. Αντίστοιχα θέλουμε να νιώθουμε πως κι εμείς θα θέλουμε να είμαστε εκεί για να τους προσφέρουμε ασφάλεια και να συνδεθούμε μαζί τους.

Ουσιαστικά όλοι ρωτάμε, «Θα είσαι εκεί για μένα όταν σε χρειαστώ;» Ωστόσο, ο τρόπος που μπορεί να μας δοθεί η απάντηση για να το καταλάβουμε είναι διαφορετικός για τον καθέναν και συχνά παρατηρούμε κοινά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Συγκεκριμένα, τα δύο κύρια παράπονα των γυναικών είναι:

  • «Δεν είναι εκεί για μένα»
  •  «Δεν υπάρχει αρκετή οικειότητα και σύνδεση»

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν αξιοπιστία. Δεν εννοούμε μόνο να μην την απατάει, αλλά το να είναι παρών, να θέλει να περνάει χρόνο μαζί της, να της δίνει προσοχή, να την ακούει και να την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια.

Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται να εστιάσετε σε 3 πράγματα:

1. Να αισθανθεί η γυναίκα της ζωής σας ότι την βλέπετε, προφανώς την βλέπετε με τα μάτια σας αλλά να της δίνετε σημασία και να καταλαβαίνει ότι την βλέπετε και την αναγνωρίζετε. Αν μπορείτε, πείτε της κάτι θετικό για το ποια είναι όχι μόνο το πως μοιάζει.

2. Το δεύτερο είναι να αισθανθεί ότι την κατανοείτε. Μια γυναίκα θα ανθίσει όταν την ακούτε και προσπαθείτε να την κατανοήσετε. Δεν θέλει να τις προτείνετε λύσεις, απλά να τις αφιερώσετε χρόνο και να την ακούτε. Φτάνει και μόνο να ακούς!

3. Τέλος, μια γυναίκα θέλει να είναι ασφαλής σωματικά και συναισθηματικά. Δηλαδή να μην την τρομάζετε επειδή είναι αστείο για εσάς ή να την κοροϊδεύετε (έστω και φιλικά) όταν είναι στεναχωρημένη.

Τα δύο κύρια παράπονα των ανδρών είναι ότι:

  • «Τσακωνόμαστε πολύ»
  • «Δεν έχουμε αρκετή ερωτική επαφή»

Πολλές έρευνες, καθώς και εκείνες από το «Εργαστήριο της Αγάπης» των Gottman, έδειξαν ότι οι άνδρες θέλουν τόση οικειότητα όσο και οι γυναίκες. Οι άνδρες νιώθουν οικειότητα όταν υπάρχουν λιγότεροι τσακωμοί και έχουν περισσότερη ερωτική επαφή.

Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν μάθει να ζητάνε σωματική τρυφερότητα με άλλο τρόπο εκτός από το ερωτικό. Μάλιστα όταν το έλεγα αυτό σε έναν άνδρα η απάντηση που έλαβα ήταν «Τι είναι σωματική τρυφερότητα αν δεν είναι ερωτική;»!

Για να πετύχετε την οικειότητα με έναν άνδρα χρειάζεται να εστιάσετε σε 3 πράγματα:

1. Να μειώσετε την κριτική που του κάνετε. Ο άνδρας θέλει να είναι ο ήρωας της ζωής σας και επιθυμεί την εκτίμηση και την αναγνώρισή σας. Ακούγετε γνώριμο έτσι;… Όλοι οι άνθρωποι το θέλουν!

2. Ο άνδρας θέλει να νιώθει ότι τα συναισθήματα της γυναίκας που αγαπά τα μοιράζεται μαζί του. Ένας άνδρας συχνά δεν νιώθει άνετα να νιώθει, και πόσο μάλλον να εκφράζει, όλα του τα συναισθήματα. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αυτό σχετίζεται με τα βιώματα και την κουλτούρα μας. Έχουμε μάθει στα αγόρια να μην εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Ωστόσο, ένας άνδρας θέλει να μοιράζεται το πλούσιο συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας. Όσο αυτό ανοίγει σε εκείνον δεδομένου ότι εκείνη αισθάνεται ασφάλεια, αποδοχή και αναγνώριση (βλέπει τα παραπάνω), τόσο πιο πολύ θα μαθαίνει και εκείνος να αναλαμβάνει τα δικά του συναισθήματα και ως αποτέλεσμα δημιουργείται μια πιο γεμάτη σχέση που πιθανόν να χαρακτηρίζεται από αυξημένη επιθυμία.

3. Μην του λέτε τι να κάνει. Καλύτερη πρακτική είναι να τον ρωτάτε πως είναι, να του ζητάτε να σας ακούσει ή να κάνετε κάτι μαζί όπως ένα περπάτημα ή να παίζετε ένα παιχνίδι μαζί. Μέσα από την σύνδεση αυτή μπορεί να καταλάβει ο ίδιος τι θα μπορούσε να κάνει ή να μοιραστεί μαζί σας προκειμένου να σας ικανοποιήσει. Οι άνδρες είναι συνήθως πολύ ευτυχισμένοι όταν γνωρίζουν ότι η γυναίκα δίπλα τους είναι καλά.

Γνωρίζουμε ότι η αγάπη είναι η απόλυτη δύναμη. Όμως προϋποθέτει να έχουμε το κουράγιο να είμαστε ευάλωτοι και να ανοίξουμε τις καρδιές μας με καλοσύνη. Όταν επικοινωνούμε με καλοσύνη και ενδιαφέρον για τον άλλον προκύπτει η ουσιαστική σύνδεση.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το video 

Δεν υπάρχουν σχόλια