GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες

Προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κινείται σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί σήμερ...


Προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κινείται σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί σήμερα (26/2) στη χώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, από αύριο (27/2) τα φαινόμενα που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις θα εξασθενήσουν.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  • τη Δευτέρα (26-02-24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
  • την Τρίτη (27-02-24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, πρόκειται για μια ζώνη καταιγίδων που ξεκινάει από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, προς τη Χαλκιδική και τα φαινόμενα φτάνουν μέχρι και τα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους, προς την ανατολική Κρήτη.

Η γραμμή αυτή λαίλαπας δίνει καταιγίδες σε ένα μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων. Το φαινόμενο πέρασε και από την Αττική και κατευθύνεται σταδιακά μέσα στο Αιγαίο όπου θα πάρει περισσότερη ενέργεια και περισσότερη υγρασία και θα χτυπήσει με σφοδρότητα το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο, για αυτό πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια