GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΠΘ

Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε πως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η λέσχη των εστιών σε Ξάνθη και Κομοτηνή αλλάζει διαχείριση και αναλαμβάνει η Κ...


Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε πως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η λέσχη των εστιών σε Ξάνθη και Κομοτηνή αλλάζει διαχείριση και αναλαμβάνει η ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΑΕ. Όπως είναι προφανές όταν η σίτιση των φοιτητών δεν αποτελεί ευθύνη του πανεπιστημίου αλλά επιχείριση προκύπτουν και ζητήματα όπως αυτό με το οποίο ήρθαμε αντιμέτωποι σήμερα Τρίτη. Συγκεκριμένα, βρήκαμε έξω από τη λέσχη μια ανακοίνωση του πανεπιστημίου που λέει πως για άγνωστο χρονικό διάστημα το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό. Δηλαδή, ότι εκατοντάδες φοιτητές και μάλιστα εστιακοί θα μείνουν χωρίς φαγητό.

Έχει τεράστιες ευθύνες η διοίκηση του  ΔΠΘ η οποία έχει αναθέσει και φοιτητικές λέσχες σε εργολάβους, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδη πατώντας στις πλάτες των φοιτητών με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Μάλιστα, μετά από πολλές προσπάθειες που καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με την αντιπρύνη φοιτητικών θεμάτων κ.Γρηγορίου, μας ενημέρωσε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα και μας ζήτησε να πηγαίνουμε στη λέσχη της πόλης. Μια λέσχη που η χωρητικότητα της δεν φτάνει ούτε καν να χωρέσει τους εστιακούς, οι οποίοι για να πάμε εκεί πρέπει να πληρώσουμε 1,4 ευρώ στα λεωφορεία για κάθε γεύμα ή όποιος δεν τα έχει να ξεκινήσει ένα ταξίδι 5 χιλιομέτρων με τα πόδια. Όταν ζητήσαμε το αυτονόητο, να έρθουν πακεταρισμένα γεύματα στις εστίες, η απάντηση με φτηνές δικαιολογίες ήταν πως δεν γίνονται αυτά και στην τελική αφού μας είπε πως θα εξετάσει τα ενδεχόμενα (στην εποχή του 5G και της τεχνιτής νοημοσύνης κατά την κ.Γρηγορίου το να μεταφερθούν 300 μερίδες φαγητό σε πακέτο θα χρειάζεται μέρες περισυλλογής) μας έκλεισε το τηλέφωνο. Την ίδια μέρα λάβαμε μια ανακοίνωση πως ξεκίνησαν διαδικασίες ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας. Μια εβδομάδα αργότερα, βέβαια, τίποτα δεν έχει γίνει πέρα από το να μας αποφεύγει το πανεπιστήμιο. Δηλαδή την ώρα που εκατοντάδες εστιακοί κοβουν από το χαρτζιλίκι τους για να παραγγείλουν , η κ.Γρηγορίου επιλέγει να μην απαντάει τα τηλέφωνα ενώ το διοικητικό προσωπικό όποτε επικοινωνούμε μας απαντάει πως η κ.Γρηγορίου συμμετέχει σε εκδηλώσεις και συναντήσεις και πως δεν μπορεί να μιλήσει με τους φοιτητές.

Μάλλον η πρυτανεία δεν προλαβαίνε να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών γιατί έχει να ασχοληθεί με την αναβάθμιση του πανεπιστημίου.  Για μια αναβάθμιση που αφήνει τους εστιακούς φοιτητές χωρίς σίτιση, χωρίς φύλαξη, με τα αγριογούρουνα να κυκλοφορούν περισσότερο από τους φοιτητές στις εστίες εδώ και δυο μήνες. Μια αναβάθμιση που συγχωνεύει διαφορετικά μεταξύ τους τμήματα και που στέλνει τα ΜΑΤ να συλλάβουν φοιτητές που διεκδικούν πτυχία με αξία.

Καλά θα κάνει η διοίκιση του πανεπιστημίου να ακούσει καλά τι λέμε οι φοιτητές όταν ζητάμε πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, φοιτητικές παροχές όπως δημόσια, δωρεάν και ποιοτική σίτιση, στέγαση και μεταφορές. Να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει πως κανένας εστιακός φοιτητής δεν θα μείνει χωρίς φαγητό ούτε μία μέρα παραπάνω!

Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Οι φοιτητές θα δώσουμε μαζική απάντηση την Τετάρτη 28/02, που κλείνει ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στην πανελλαδική απεργία σρις 11:00 στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια