GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανώτατη Εκπαίδευση: Ενισχύεται ο ρόλος του ΔΠΘ – Σε δημόσια διαβούλευση ο νόμος

Αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση ο νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που στα πρώτα του 12 άρθρα ενισχύει σημαντικά τον ρόλο του ΔΠΘ.


Αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση ο νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που στα πρώτα του 12 άρθρα ενισχύει σημαντικά τον ρόλο του ΔΠΘ.

Συγκεκριμένα, επαναφέρει τμήματα που είχαν ενσωματωθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στην αρμοδιότητα του ΔΠΘ, μαζί με τις πιστώσεις και το προσωπικό τους, επεκτείνοντας την λειτουργία του Πανεπιστημίου και στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

Στην Κομοτηνή, ανοίγει η σχολή Εργοθεραπείας, συμπληρώνοντας τα επιστημονικά αντικείμενα του ΤΕΦΑΑ και αυξάνοντας κατά εκατοντάδες τον αριθμό των φοιτητών λόγω υποχρεωτικών παρακολουθήσεων. Στο Διδυμότειχο, ξεκινά το τμήμα Ψυχολογίας, ενώ η Νοσηλευτική, συμπληρώνει την Ιατρική Αλεξανδρούπολης.

“Προωθούνται οι διεθνείς συνεργασίες του ΔΠΘ, με στόχο την προσέλκυση εκατοντάδων ξένων φοιτητών. Επίσης, διευκολύνονται ερευνητικά προγράμματα που προσθέτουν πόρους και αναβαθμίζουν το κύρος και τη διεθνή κατάταξη του πανεπιστημίου. 

Τέλος, είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση προγραμμάτων σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια