GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άγιος Υάκινθος: Ποιος είναι ο Ορθόδοξος Άγιος Βαλεντίνος και πότε γιορτάζει

Τη μορφή του Αγίου Υακίνθου, το Ορθόδοξου Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί κανείς να εντοπίσει στο ορθόδοξο εορτολόγιο, καθώς ο διάσημος Άγιος των ε...


Τη μορφή του Αγίου Υακίνθου, το Ορθόδοξου Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί κανείς να εντοπίσει στο ορθόδοξο εορτολόγιο, καθώς ο διάσημος Άγιος των ερωτευμένων δεν μνημονεύεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ανύπαρκτος επί της ουσίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία, 0 Άγιος Βαλεντίνος γνώρισε τον «υποβιβασμό» από την Καθολική Εκκλησία, καθώς κατά την αναθεώρηση του γενικού εορτολογίου της, το 1969, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται μια απλή τοπική εορτή, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον βίο του Αγίου, πλην όμως ότι θάφτηκε στη Βία Φλαμίνια της Ρώμης, στις 14 Φεβρουαρίου.

Ποιος είναι, όμως, ο Άγιος Υάκινθος, ο οποίος θεωρείται ο Ορθόδοξος Άγιος Βαλεντίνος;

  • Σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Γιάννη Χατζηφώτη, η 3η Ιουλίου η ημέρα μνήμης του Αγίου Υακίνθου, ο οποίος υπήρξε κουβικουλάριος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού, θα έπρεπε να καθιερωθεί ως ημέρα των ερωτευμένων.
  • Μάλιστα, ο Υάκινθος προσηλυτίσθηκε στον Χριστιανισμό, προκαλώντας την οργή του Τραϊανού, διατάζοντάς τον να φυλακιστεί χωρίς τροφή, εκτός κι αν επρόκειτο να φάει ειδωλόθυτα.
  • Μετά από 40 ημέρες νηστικός και χωρίς να αγγίξει τα ειδωλόθυτα, ο Υάκινθος πέθανε σε ηλικία 20 ετών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια