GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νωρίτερα ξεκίνησαν φέτος οι κρατήσεις για το τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Απόστολος Αγκόρτσας: «Οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να εξασφαλίσουν από τώρα τη διαμονή τους, μιας και έχουμε ελλείψεις κλινών που οφείλονται στο...


Απόστολος Αγκόρτσας:

  • «Οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να εξασφαλίσουν από τώρα τη διαμονή τους, μιας και έχουμε ελλείψεις κλινών που οφείλονται στο κλείσιμο πολλών ξενοδοχείων»

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησαν φέτος οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ξάνθης από ενδιαφερόμενους που αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή για την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα για το τριήμερο της Αποκριάς. Βέβαια, όπως διευκρινίζει, για το θέμα, ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, «η κινητικότητα που υπάρχει οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις κλινών στην Ξάνθη καθώς έχουν κλείσει πολλά ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια κι ο κόσμος θέλει, απλώς, να εξασφαλίσει τη διαμονή του για εκείνες τις ημέρες».

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως συνεχίζει ο ίδιος, υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της πόλης, όσον αφορά τις ημέρες των καρναβαλιών.

«Δυστυχώς, έχουμε σημαντικές ελλείψεις κλινών στην περιοχή λόγω κλεισίματος πολλών ξενοδοχειακών μονάδων. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθεί και το μεγαλύτερο σε αριθμό δωματίων ξενοδοχείο της Ξάνθης που, επίσης, αποτελεί παρελθόν για την Ξάνθη» συμπληρώνει, χαρακτηριστικά, ο ίδιος.

Σχετικά, τώρα, με το προφίλ των επισκεπτών που αναμένεται να επισκεφθούν, για μία ακόμη χρονιά, την Ξάνθη, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς το καρναβάλι της Ξάνθης, να σημειωθεί πως πρόκειται, κυρίως, για νέους ηλικιακά ανθρώπους από διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίοι έρχονται για να διασκεδάσουν στο κλίμα των ημερών. Βέβαια, όπως σημειώνει ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, η κατηγορία αυτή των επισκεπτών αποτελεί τους λεγόμενους «low budget επισκέπτες», μιας και πρόκειται για άτομα που επιζητούν, συνήθως, φθηνή διασκέδαση και επομένως δεν ενισχύουν την τοπική οικονομία όπως θα έκαναν, φερ’ ειπείν, επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή οικογενειακά, αναφέροντας, μάλιστα, ως παράδειγμα το φεστιβάλ μουσικών σχολείων που φέρνει στην περιοχή παιδιά μαζί με τους συνοδούς ή τις οικογένειές τους.

«Η καλύτερη τουριστική περίοδος για την Ξάνθη είναι η περίοδος που πραγματοποιείται το φεστιβάλ μουσικών σχολείων, όταν δηλαδή έρχονται στην πόλη μαθητές από διάφορα μουσικά σχολεία της χώρας και του εξωτερικού μαζί με τους γονείς και τους συνοδούς τους. Είναι αυτοί που πραγματικά ξοδεύουν στη διάρκεια της διαμονής τους και η οποία κρατάει αρκετές ημέρες. Θα ήταν πολύ ευνοϊκό για τον τουρισμό της Ξάνθης το καρναβάλι να μην απευθύνεται αποκλειστικά στις νεαρές ηλικίες όπως γίνεται σήμερα, αλλά και σε μεγαλύτερα άτομα (μέσης ηλικίας καθώς και τους άνω των 65 χρόνων), κάτι που θα μπορούσαμε να πετύχουμε, εάν μέρος των εκδηλώσεων αποκτούσε πολιτιστικό- λαογραφικό χαρακτήρα, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους», όπως καταλήγει ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια