Σε χέρια τουρκικών συμφερόντων έχει περάσει εδώ και μία τριετία η οικονομία της Θράκης, με την εκάστοτε κυβέρνηση να ανέχεται την κατάσταση ...
Σε χέρια τουρκικών συμφερόντων έχει περάσει εδώ και μία τριετία η οικονομία της Θράκης, με την εκάστοτε κυβέρνηση να ανέχεται την κατάσταση και να συνδιαλέγεται με τους ανθρώπους που εκλέγουν και εκλέγονται απο τη μουσουλμανική μειονότητα.
Ηδη, εκτός των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων που έχουν εισχωρήσει στην οικονομία της περιοχής και φέρουν τη σφραγίδα της τουρκικής επιχειρηματικότητας, ελληνικής καταγωγής μουσουλμάνοι που δείχνουν “υποταγή” στην Τουρκική Κυβέρνηση και φυσικά χρηματοδοτούνται απο εκεί, επενδύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να ελέγξουν το εμπόριο ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία και Βουλγαρία και μέσω αυτής της τριγωνικής εμπορικής σχέσης, πετούν εκτός αγοράς τις υπάρχουσες επιχειρήσεις στη Θράκη.
Ο αθέμιτος αυτός ανταγωνισμός, δεν δημιουργεί μόνο αστάθεια στις τοπικές αγορές της Θράκης, αλλά και μία διαρκή ανασφάλεια, μιας και επιχειρήσεις που έχουν απομείνει δεν έχουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων απο τις τράπεζες, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις που στηρίζει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για λογαριασμό της Τουρκίας, όπου τυγχάνουν χρηματοδοτήσεων είτε μέσω της Ziraat Bankasi είτε μέσω χρηματοδοτήσεων που δίδονται επι τουρκικού εδάφους.
Αγοραστική καθοδήγηση
Και ενώ οι χριστιανοί καταναλωτές αναζητούν το “φθηνό” προϊόν για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που απειλεί καιθημερινά τον οικογενειακό προϋπολογισμό και κατευθύνονται ακόμη και σε καταστήματα τουρκικών συμφερόντων, στην πλειονότητά τους έχοντας άγνοια του ιδιοκτήτη, οι μουσουλμάνοι καταναλωτές δέχονται καθοδήγηση απο τα τεμένη και όχι μόνο να στηρίζουν τους “δικούς τους”, με συνέπεια να μην απευθύνονται σε καταστήματα και επιχείρησεις χριστιανών επαγγελματιών, αλλά μόνο σε αυτές που τις κατέχουν ομόθρησκοί τους.
Αυτό εντάσσεται στην πολιτική που ακολουθεί πιστά το Προξενείο και διαχέεται μέσω των χώρων λατρείας αλλά και μέσα απο συλλόγους και φορείς που επίσης χρηματοδοτούνται απο την Τουρκία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, στην εστίαση για τα έτη 2019-2023 έχουν ανοίξει περι τις 200 νέες επιχειρήσεις στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, απο μουσουλμάνους επιχειρηματίες, με κεφάλαια απο 25-150.000 ευρώ και όλες λειτουργούν κάτω απο κερδοφορία, σε αντίθεση με αυτές που διαχειρίζονται χριστιανοί και απο τις οποίες οι 120 έχουν βάλει λουκέτο και οι υπόλοιπες “φυτοζωούν”!
Η… σιωπή των φορέων!
Βεβαίως η κατάσταση δεν έχει δημιουργηθεί σε μία νύχτα και αυτό αποκαλύπτεται απο τη σιωπή, την ένοχη σιωπή φορέων, κυρίως Επιμελητηρίων και Συλλόγων του επιχειρηματικού κόσμου, που ελέω ψήφων στις εκλογές τους, δεν ανοίγουν θέματα “αθέμιτου ανταγωνισμού” έναντι των μελών τους!
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι πλέον οι χριστιανοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες απέχουν των εκλογικών διαδικασιών των Επιμελητηρίων και στην πλειοψηφία τους, αυτοί που καθορίζουν αποτέλεσμα εκλογής ενός Προέδρου ή συμβουλίου είναι οι μουσουλμάνοι και άρα αυτοί έχουν τον πρώτο ή τελευταίο λόγο, έστω και αν προκρίνουν “μπροστινό” ως Πρόεδρο ή επικεφαλής έναν χριστιανό επαγγελματία!
Αυτη η σιωπή λοιπόν έχει τίμημα και το τίμημα είναι να αλλάζει χέρια δυναμικής και διαχείρισης η τοπική οικονομία!
Εως πότε;
Και το ερώτημα που γενναται είναι, έως πότε θα υπάρχει αυτή η ένοχη σιωπή; Εως πότε θα εθελοτυφλούν όλοι, χάρην της εκλογικής τους καλοπέρασης;
Η Ξάνθη και Κομοτηνή σήμερα, αύριο ίσως και άλλοι νομοί της Θράκης, να περάσουν και αυτοί υπο την χειραγώγηση τουρκικών κεφαλαίων.
Η κτηματαγορά, ήδη έχει μόνους αγοραστές μουσουλμάνους εντός και εκτός Ελλάδας.
Το εμπόριο το ελέγχουν οι μουσουλμάνοι επιχειρηματίες, εντός και εκτός Ελλάδας.
Σε καίριες θέσεις εξουσίας και διαχείρισης της ανάπτυξης, τοποθετούνται μουσουλμάνοι, ως “αντιπαροχή” της ψηφοθηρικής τους συμπεριφοράς.
Τελικώς η συνδιοίκηση έχει επιτευχθεί και απομένει ακόμα τι;
Δεν υπάρχουν σχόλια