GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Εμφανίστηκαν μέδουσες σε παραλίες!

Από μέδουσες κατακλύστηκαν παραλίες της Καβάλας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη στον… Ιανουάριο!


Από μέδουσες κατακλύστηκαν παραλίες της Καβάλας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη στον… Ιανουάριο!

Το να εμφανίζονται οι μέδουσες στην καρδιά του χειμώνα, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, γι’ αυτό και οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν ιδιαίτερα και κυρίως οι χειμερινοί κολυμβητές.

Μάλιστα, οι περισσότερες εξ αυτών, διάφανες και μικρές σε μέγεθος, έκαναν την εμφάνισή τους σε παραλίες δυτικά της Καβάλας.

«Όσο όμως το κλίμα αλλάζει, όσο η θερμοκρασία της θάλασσας αυξάνεται, αναμένουμε να έχουμε πιο συχνή παρουσία και πιο έντονη από τέτοιους οργανισμούς. Όλο αυτό θα δημιουργήσει μία αλλαγή και στο οικοσύστημα. Πολλά από τα ειδή αυτών των μεδουσών τρέφονται και από αυγά ψαριών, που επίσης θα επηρεάσει πάλι τη δομή ενός οικοσυστήματος, όταν δεν θα μπορούν κάποια είδη να αναπαραχθούν ικανοποιητικά. Γενικά αυτό που βλέπουμε δεν είναι μόνο η αύξηση της θερμοκρασίας, είναι και η αύξηση της ηλιοφάνειας.

Έχουμε πιο φωτεινούς χειμώνες κι αυτό επηρεάζει πάλι τη δημιουργία φυτοπλαγκτού μέσω της φωτοσύνθεσης και δημιουργεί συνθήκες, οι οποίες δείχνουν ότι η αλλαγή του κλίματος θα επηρεάσει τις επιφανειακές συνθήκες της θάλασσας και στην περιοχή μας», εξήγησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Συλαίος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια