GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ακρίβεια: Στα ύψη το βρεφικό γάλα-Τι αλλάζει στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ακόμη και 213% ακριβότερο σε σχέση με την χαμηλότερη τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης πωλείται το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα.


Ακόμη και 213% ακριβότερο σε σχέση με την χαμηλότερη τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης πωλείται το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα.

  • Η οικονομία σε αριθμούς

Σημάδια ύφεσης για την ευρωζώνη για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 αποτυπώνει ο δείκτης μεταποίησης τον Δεκέμβριο, για 18ο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης PMI της μεταποίησης για το μπλοκ έφτασε στο 44,4, πολύ κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η απαισιόδοξη αυτή τάση υποδηλώνει έντονα μια συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης το τελευταίο τρίμηνο, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commercial Bank.

Η οικονομία του μπλοκ συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οπότε ένα δεύτερο τρίμηνο συρρίκνωσης θα πληρούσε τα κριτήρια για τον ορισμό της ύφεσης. Αντίθετα στην Ελλάδα ο αντίστοιχος δείκτης στην Ελλάδα ανήλθε στις 51.3 μονάδες καταγράφοντας άνοδο για 11ο συνεχόμενο μήνα.

Στην άνοδο του κύριου δείκτη συνέβαλε η αύξηση των νέων παραγγελιών που έλαβαν οι Έλληνες κατασκευαστές. Η άνοδος συνδέεται και με τις ισχυρότερες συνθήκες ζήτησης τόσο στις εγχώριες αγορές όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι η εκ νέου αύξηση των νέων παραγγελιών υποστήριξε μια ισχυρότερη αύξηση απασχόλησης κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Οι εταιρείες επιδίωξαν να αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα ώστε να βοηθήσουν την πρόσφατη αύξηση των νέων πωλήσεων.

  • Βρεφικό γάλα

Έως και τρεις φορές ακριβότερα σε σχέση με τη χαμηλότερη τιμή της Ε.Ε. πωλείται στη χώρα μας το βρεφικό γάλα, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Πολύ υψηλές οι τιμές που πληρώνουν οι γονείς και το υπουργείο Ανάπτυξης προανήγγειλε ήδη κύμα ελέγχων.

  • Βραχυχρόνιες μισθώσεις

Με την αλλαγή του χρόνου ενεργοποιούνται σειρά από αλλαγές για όσους διαθέτουν τα ακίνητά τους για βραχυχρόνια μίσθωση. Άμεση είναι η ανάγκη προσαρμογής Κώστα Τσάβαλε με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά για τους παραβάτες

  • Κόκκινα δάνεια

Η δραστική μείωση των κόκκινων δανείων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα και στην αποεπένδυση του δημοσίου από τις τράπεζες σημειώνει ο κ. Σεραφείμ Τσούκας Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Glasgow University σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορεί να επιτευχθεί και μέσω πρωτοβουλιών πολιτικής όπως η λήψη νομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

  • Μπαταρίες VS Φυσικού αερίου

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας μπορούν πλέον να εξουδετερώσουν την «αχίλλειο πτέρνα» των ανανεώσιμων πηγών. Την στοχαστικότητα τους, δηλαδή ότι δεν μπορούν να αποθηκεύουν το ρεύμα με αποτέλεσμα αυτό να πρέπει να καταναλώνεται την ίδια στιγμή.

Το κόστος των μπαταριών έχει μειωθεί τόσο που υπονομεύει το ρόλο του φυσικού αερίου ως μεταβατικό καύσιμο, με πολλές νέες επενδύσεις να ακυρώνονται και στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια