GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αβέβαιο το μέλλον των Πρωτοδικείων Ξάνθης – Κομοτηνής. Καμία δέσμευση Φλωρίδη!

Σε αντίθεση με όσα γράφονται και δηλώνονται απο διάφορους Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων στη Θράκη (σ.σ. προφανώς επιθυμίες εκδηλώνουν), εντ...


Σε αντίθεση με όσα γράφονται και δηλώνονται απο διάφορους Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων στη Θράκη (σ.σ. προφανώς επιθυμίες εκδηλώνουν), εντούτοις επίσημα το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιβεβαιώνει τίποτα σε σχέση με το ότι “δεν θα συγχωνευθούν” τα Πρωτοδικεία Ξάνθης και Κομοτηνής, στο πλαίσιο του νέου Νόμου που φέρνει προς ψήφιση ο Υπουργός Γ. Φλωρίδης.

Ο κ. Φλωρίδης, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ουδέποτε δήλωσε πως “η συγχώνευση δεν θα γίνει” σε όσους έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας ή έκαναν επισκέψεις στο γραφείο του για το θέμα.

Αντίθετα, ο κ. Φλωρίδης όσο και οι στενοί του συνεργάτες, θεωρούν ότι “είναι επιβεβλημένη μία τέτοια συγχώνευση στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης πόρων για το Υπουργείο και όχι μόνο…”

Για το αν τελικώς θα υπάρξει διαφοροποίηση ως προς το επιδιωκόμενο, δηλαδή να γίνει ενοποίηση Ειρηνοδικείων καταρχήν, αυτό δεν αλλάζει τον τελικό στόχο που είναι να υπάρξει η τελική και οριστική ενοποίηση – συγχώνευση Πρωτοδικείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, στην οποία παρέστη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης, δεν υπήρξε κάποια δέσμευση του Υπουργού, αντίθετα επισημάνθηκε ότι όσα προωθούνται για την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης θα γίνουν, με όποιο κόστος!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχή των Δικηγόρων αποφασίστηκε καταρχήν μέχρι τις 19 Ιανουαρίου ως προς τη συνέχισή της, μόνο για τα Ποινικά Δικαστήρια, ενώ στα Πολιτικά και Διοικητικά παρίστανται κατά περίπτωση και βούλησή τους οι δικηγόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια