GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ακρίβεια: Νέες ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ-Καταγγελίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια

Νέες ανατιμήσεις αναμένεται να δουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, την ώρα που όλο και περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να αγοράσ...


Νέες ανατιμήσεις αναμένεται να δουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, την ώρα που όλο και περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για το νοικοκυριό τους.

Όπως εκτιμάται, αρκετά προϊόντα θα σημειώσουν αύξηση έως και 16%, με αρκετούς καταναλωτές να κάνουν λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια εταιρειών, την ώρα που δεκάδες προϊόντα πρώτης ανάγκης διατίθενται σε μειωμένες ποσότητες, πλην όμως σε μεγαλύτερο κόστος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την ανιούσα θα πάρουν οι τιμές των:

  • φρέσκων χυμών (+22%)
  • των αλλαντικών ιδιωτικής ετικέτας (+16%)
  • τα κρασιά (+16%)

Αντίστοιχες αυξήσεις θα υπάρξουν και στις λαϊκές αγορές, με λαχανικά όπως τα πράσα από το χωράφι να φεύγουν στα 0,70 ευρώ, αλλά στα σούπερ μάρκετ να αγγίζουν έως τα 1,73 ευρώ (+147%) και τα μαρούλια που ξεκινούν από 0,25 ευρώ και στο ράφι καταλήγουν με 0,65 ευρώ (+160%).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ALPHA, πολίτες αποκαλύπτουν ότι τον Ιανουάριο του 2023 αγόρασαν επώνυμο σαμπουάν σε συσκευασία των 400ml με 5,27 ευρώ, ενώ, σήμερα η ίδια συσκευασία περιέχει 360ml και κοστίζει 5,59 ευρώ.

Το ίδιο παρατηρείται σε συσκευασίες γεμιστού κρουασάν με σοκολάτα, που έχουν μειωθεί, αν και η τιμή έχει ανέβει και συσκευασία επώνυμων δημητριακών, που παρά τη μείωση της ποσότητάς του (από 450ml στα 400ml), η τιμή έχει αυξηθεί μέσα σε έναν χρόνο από 4,79 ευρώ σε 5,29 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια