GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κοκαΐνη: Πρωταγωνίστρια των γιορτών-Τεράστια η αύξηση στη χρήση

Ως και 100% αύξηση στη χρήση κοκαΐνης την περίοδο των εορτών έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς.


Ως και 100% αύξηση στη χρήση κοκαΐνης την περίοδο των εορτών έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Οι αναλύσεις στα λύματα δεν λένε ποτέ ψέματα, γιατί είναι πραγματικές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο», είπε ο κ. Θωμαΐδης, που αναφέρθηκε στη συνύπαρξη, στην κοινότητα όλων αυτών των υγειονομικών απειλών.

Τοποθετήθηκε τόσο στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας (2/1), αλλά και σήμερα (3/1) στο Mega.

Οι μετρήσεις στα λύματα την περίοδο των γιορτών φανέρωσαν μεταξύ άλλων πως αυξήθηκε και η χρήση της κοκαΐνης.

Πρωταγωνίστρια των γιορτών

«Στην Αττική η μέση ετήσια κατανάλωση κοκαΐνης ανέρχεται στο 1,2-1,5 κιλά την ημέρα», είπε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και συμπλήρωσε.

«Ιδιαίτερα, όμως, την περίοδο των Χριστουγέννων έχουμε δει συγκριτικά ότι αυτές τις μέρες η χρήση αυξάνεται από 50 έως 100%», είπε ο Νίκος Θωμαΐδης.

Μόνο στην Αττική, η κοκαΐνη φαίνεται ότι αυξήθηκε σημαντικά από το 2020 μέχρι και σήμερα, ιδίως τις εορταστικές ημέρες.

«Αυτό το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό. Την περίοδο των γιορτών και των μεγάλων φεστιβάλ βλέπουμε μεγαλύτερη χρήση και κατανάλωση αυτών που ονομάζουμε ναρκωτικά αναψυχής, όπως κοκαΐνη και ecstasy», σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Το 2024 φαίνεται πως έκανε ποδαρικό με ένα κοκτέιλ ιώσεων, κορωνοϊού και γρίπης, με τους ειδικούς να περιμένουν την κορύφωση μέσα στις επόμενες μέρες.

«Ταυτόχρονα στην Αττική έχουμε τρεις αναπνευστικές ιώσεις οι οποίες είναι σε μεγάλη διασπορά, το κύμα αυξάνεται αυτή τη στιγμή, περιμένουμε κορύφωση στις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ.

Ενδεικτικά είναι τα ποσοστά του ιικού φορτίου που έχουν καταγραφεί στα λύματα της Αττικής της τελευταίες μέρες.

«Έχουμε αύξηση 90% όσον αφορά τον κορωνοϊό και αντίστοιχη αύξηση για τη γρίπη τύπου Α. Παρατηρήσαμε μία αύξηση της τάξης του 60% για τον συγκυτιακό ιό.

Βλέπουμε από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ότι άνθρωποι άνω των 80 ετών που πάνε στα νοσοκομεία δυστυχώς δεν βγαίνουν από αυτά», συμπλήρωσε ο Νίκος Θωμαΐδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια