GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΜΘ: Έστειλαν επιστολή στον υπουργό οι αγρότες

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα, οι αγρότες με πορείες στους δρόμους ζητώντας λύση στα προβλήματά τους. Στην ΑΜΘ συνεχίζουν τις ενέρ...


Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα, οι αγρότες με πορείες στους δρόμους ζητώντας λύση στα προβλήματά τους. Στην ΑΜΘ συνεχίζουν τις ενέργειες τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκη οι αγροτικοί σύλλογοι  καθώς η επιστολή στάλθηκε και αναμένεται η απάντησή του.

Όπως λένε, δεν βιάζονται να βγουν στους δρόμους και αναμένουν να δοθεί το “πράσινο φως” ώστε να συναντήσουν από κοντά τον κ. Αυγενάκη.

Ο πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Νέστου Σάββας Αργυράκης, δήλωσε σχετικά:

«Προσκαλέσαμε με επιστολή μας τον Υπουργό να έρθει στην Κομοτηνή και να τον συναντήσουμε. Περιμένουμε. Αλλιώς θα βγούμε στους δρόμους. Σκοπεύουμε να του θέσουμε γενικά ζητήματα που αφορούν τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα και ειδικά.Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε όλοι μαζί οι αγροτικοί σύλλογοι της Α.Μ.Θ.». 

 Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους για 3 + 1 λόγους:

Πρώτον, εξαιτίας του κόστους παραγωγής που έχει εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες, ψαλιδίζοντας το εισόδημα στον πρωτογενή τομέα.

Δεύτερον, για να θεσμοθετηθεί το αγροτικό πετρέλαιο.

Τρίτον, προκειμένου να γίνουν αλλαγές στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που εμπεριέχει αδικίες σε περιοχές όπως η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Κι ακόμη, εξαιτίας της αδικίας με τα Σχέδια Βελτίωσης στην ΑΜΘ, όπου για να ενταχθούν όλοι οι αγρότες στον Έβρο, αφαιρέθηκαν τεράστια κονδύλια από τους υπόλοιπους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια