GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βία στα γήπεδα: Το νομοθετικό πλαίσιο προϋπήρχε αλλά δεν εφαρμόστηκε-Τι ισχύει με την ηλεκτρονική επιτήρηση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα ελληνικά γήπεδα και, μεταξύ άλλων, εστίασε στην απόφαση για ηλεκτρο...


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα ελληνικά γήπεδα και, μεταξύ άλλων, εστίασε στην απόφαση για ηλεκτρονική επιτήρηση των χώρων στα γήπεδα της Super League.

Η ηλεκτρονική επιτήρηση ορίζεται στη σχετική νομοθεσία του Αθλητικού Νόμου 2725 από το 1999, ωστόσο δεν εφαρμόζεται ή -καλύτερα- εξαιρείται τα τελευταία χρόνια με αποφάσεις αρμοδίων υπουργών.

 Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο, όπως και τις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν τον νόμο, για συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους, στερώντας έτσι ένα πολύτιμο «όπλο» στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος του ελληνικού κράτους ορίζει με σαφήνεια ότι η ηλεκτρονική επιτήρηση σε γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες, ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ είναι προαπαιτούμενο για την τέλεση των αγώνων.

Η αφορμή δόθηκε στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονο άντρα των ΜΑΤ και αναδεικνύει σοβαρότατο έλλειμμα στην εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.


Το άρθρο 41Ε

Το άρθρο 41Ε, λοιπόν, του Νόμου 27/25 του 1999, που βρίσκεται κανονικά σε ισχύ, στην πρώτη παράγραφο αναφέρει ότι:

«Στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που προορίζονται είτε για τη διεξαγωγή των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των Κυπέλλων Ελλάδας, όπου μετέχουν ΑΑΕ ή ΤΑΑ, είτε για τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων οποιασδήποτε διοργάνωσης των αθλημάτων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, ως και των εθνικών ομάδων αυτών, τοποθετούνται και λειτουργούν ηλεκτρονικά συστήματα εποπτείας των χώρων και των προσώπων που ευρίσκονται σε αυτές», προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα για λήψη εικόνας, αποθήκευση και επεξεργασία και αναπαραγωγή εικόνας, ήχου πριν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη μιας αθλητικής διοργάνωσης.

Στην παράγραφο 3 αναφέρεται επίσης ότι η λειτουργία των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας, όπως και η ευθύνη για την επεξεργασία και φύλαξη των δεδομένων, ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Ελληνική Αστυνομία, όπως ορίζει και ο Νόμος 2472/1997.

Όσον αφορά την ευθύνη για την τοποθέτηση και συντήρηση των καμερών, βαρύνουν τους χρήστες των εγκαταστάσεων και τις διοργανώτριες αρχές, ενώ οι δαπάνες επιβαρύνουν, όπως και ο έλεγχος των εγκαταστάσεων, βαρύνουν τη ΓΓ Αθλητισμού. Η Αστυνομία, από την πλευρά της, υποχρεούνται να ελέγχει δύο μέρες πριν την τέλεση κάθε αγώνα ότι η ηλεκτρονική επιτήρηση εφαρμόζεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.


Τι γίνεται στην πράξη;

Μάλλον τίποτα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μη λειτουργούν καθόλου οι κάμερες ή σε άλλες περιπτώσεις να λειτουργούν μόνο ορισμένες κι αυτές χωρίς να παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι εξαιρέσεις του άρθρου 12

Παρόλα αυτά, από το 2015 ακόμη ξεκινούν οι… εξαιρέσεις σε ό,τι αφορά αθλητικούς χώρους, που κανονικά όφειλαν να έχουν εγκαταστήσει ηλεκτρονική σύστημα εποπτείας.

Στο άρθρο 12 της υπουργικής απόφασης με τίτλο: «Εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων» (ΦΕΚ1802Β/20-8-2015), στα «ψιλά γράμματα» αρχίζει ένα γαϊτανάκι εξαιρέσεων, που αφορά γήπεδα της Football League και βρίσκεται στις «Μεταβατικές Διατάξεις».

«Εξαιρείται η Football League από την εφαρμογή της λειτουργίας ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ακολουθούν κι άλλες εξαιρέσεις, οι οποίες παρατείνονται, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017 και στη συνέχεια μέχρι τις 32 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Μάλιστα, οι παρατάσεις εξαίρεσης έχουν και συνέχεια, όπως μπορείτε να δείτε, οι οποίες φτάνουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.


Γίνεται, δηλαδή ξεκάθαρο ότι υπουργικές αποφάσεις καθορίζουν τις λεπτομέρειες για την τέλεση των αγώνων στα γήπεδα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Το παράδειγμα της αναμέτρησης στου Ρέντη και στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε ελάχιστο βιντεοληπτικό υλικό προς αξιοποίηση για τους δράστες της επίθεσης στα ΜΑΤ και ίσως ένας από τους λόγους που έγιναν 424 προσαγωγές να ήταν κι αυτή ακριβώς η αδυναμία.

Το «Μελίνα Μερκούρη» διέθετε το 2023 σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης, όπως οφείλουν και τα γήπεδα βόλεϊ;


Οι τροποποιήσεις του Ν. 4326/15

Το 2015 εκδόθηκε ο Νόμος 4426, ο οποίος κάνει τροποποιήσεις στον 2725/99. Η παράγραφος 2 περιλαμβάνει την ηλεκτρονική εποπτεία, αλλά και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μέτρο που εξήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο εν λόγω Νόμος αναφέρει ότι από τη σεζόν 2016-17 απαγορεύεται η συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας σε εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο Ελλάδας στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, εφόσον δεν έχει πιστοποιηθεί η καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο «διοίκηση ομάδων, Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Αστυνομίας».

Τι έγινε και πάλι στην πράξη;

Η απάντηση έχει δοθεί παραπάνω, αλλά δίνεται διαχρονικά, φτάνοντας μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023, όπου οι εξαγγελίες αφορούν νόμους (και τροποποιημένους νόμους), που βρίσκονται -χρόνια τώρα- σε ισχύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια