GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απο τα πιο φτωχά Χριστούγεννα για τη Θράκη τα φετινά…

Από τα πιο φτωχά Χριστούγεννα θα είναι τα φετινά για τη Θράκη και την Αν. Μακεδονία, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός των οικογενειών που...


Από τα πιο φτωχά Χριστούγεννα θα είναι τα φετινά για τη Θράκη και την Αν. Μακεδονία, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός των οικογενειών που διαβιούν στην περιοχή, αγγίζει τα όρια της φτώχιας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και εταιρειών ερευνών που αναθέτουν οι τράπεζες για να διαπιστώσουν το κατα κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της περιφέρειας, διαπιστώνουν ότι η φτωχοποίηση των κατοίκων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά η επιδείνωση είναι ραγδαία.

Οι όποιες πολιτικές, μέχρι και σήμερα, απο το 2004 και μετά πάντα, όχι μόνο δεν είναι στοχευμένες, αλλά δημιουργούν και μεγαλύτερα ρήγματα στην τοπική οικονομία.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι μία οικογένεια 4 ατόμων στη Θράκη κυρίως, καλείται να ζει με 1000 ευρώ μηνιαίως, γεγονός που αγγίζει όρια απλής ύπαρξης και όχι επιβίωσης.

Η ανεργία συνεχίζει σε πραγματικά νούμερα να είναι πάνω απο το 45%, ασχέτως εάν τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία του πρώην ΟΑΕΔ και νύν ΔΥΠΑ αναφέρουν για ποσοστό 28%, μη συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που δεν κάνουν χρήση της αναφοράς ή της εγγραφής στον Οργανισμό Εργασίας.

  • Χαριστική βολή οι πυρκαγιές…

Η χαριστική βολή για την άθλια οικονομική κατάσταση των θρακιώτικων οικογενειών, ήταν οι πυρκαγιές στον Εβρο και μέρος του νομού Ροδόπης, όπου η απώλεια σημαντικού ζωϊκού κεφαλαίου αλλά και φυτικού, καθώς και μηχανικού εξοπλισμού, έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι όποιες αποζημιώσεις, δεν έχουν καμία τύχη στο μεγάλο πρόβλημα!

Παράλληλα η αποκατάσταση θα είναι αργή, και λόγω της λογικής ακολουθίας της φυσικής επανόρθωσης, όσο και λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών!

  • Γιορτές με δανεικά και αλληλεγγύη!

Οι Θρακιώτες, όπως και οι περισσότεροι έλληνες, κρατιούνται όρθιοι πάντα με την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια. Και τα φετινά Χριστούγεννα για τη φτωχοποιημένη Θράκη, θα είναι δύσκολα μα θα περάσουν χάρη στην ενότητα και την στήριξη του ενός με τον άλλο.

Η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη, αφού ο χειμώνας φαίνεται να εξελίσσεται βαρύς και οι καιρικές συνθήκες να απαιτούν επίσης έξοδα θέρμανσης για τις πιο ορεινές περιοχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια