GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα Αριστερά: Συγκροτήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας παράταξης

Η Νέα Αριστερά, η νέα πολιτική παράταξη των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκρότησε Κοινοβουλευτική Ομάδα, με επιστολή που κα...


Η Νέα Αριστερά, η νέα πολιτική παράταξη των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκρότησε Κοινοβουλευτική Ομάδα, με επιστολή που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η επιστολή έφτασε στον κ. Τασούλα την Τρίτη (5/12) και η Νέα Αριστερά πλέον μπορεί να συμμετάσχει στις συζητήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ανακοίνωση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από το προεδρείο αναμένεται να γίνει την Τετάρτη το πρωί (6/12), κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων, εξέλιξη που θα επιτρέψει στη Νέα Αριστερά να συμμετάσχει στη συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και στον Αλέξη Χαρίτση να λάβει τον λόγο ως επικεφαλής της παράταξης.

Τη Δευτέρα (4/12), σε μια πανηγυρική συνεδρίαση, ο επικεφαλής της ΚΟ των «11» ανακοίνωσε το όνομα της παράταξης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο και ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση και η αποκάλυψη του νέου ονόματος, αλλά και του σήματος που είναι σε κόκκινο, πράσινο και μωβ χρώμα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία δήλωσε ότι «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας, για τις ζωές μας».

Ακολούθησε η σύντομη τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου που είπε ότι «ξεκινάμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν… δημιουργούμε μια νέα δύναμη, που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει».

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Καινούργια αρχή, αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση, τι κάναμε σωστά και τι λάθος».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση, που είπε μεταξύ άλλων: «Να υπενθυμίσουμε ότι η Αριστερά μπορεί, φτάνει να λέει αυτά που πιστεύει και να πιστεύει αυτά που λέει».

Έπειτα, ο Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε και επίσημα την ονομασία της νέας παράταξης: «Προχωράμε μπροστά με τη δύναμη των ιδεών και της πολιτικής. Προχωράμε όλοι και όλες μαζί μπροστά με τη Νέα Αριστερά. Το όνομα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας είναι «Νέα Αριστερά». Καλούς αγώνες να έχουμε, τους οποίους θα δώσουμε όλοι και όλες μαζί. Το μέλλον μας ανήκει.

Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν.

Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε.

Είμαστε περήφανοι, γιατί βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Για τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε. Στεκόμαστε και αυτοκριτικά σε αυτά που ανεχτήκαμε και υποτιμήσαμε ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε.

Η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής, μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα, αλλά ένα νέο εγχείρημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια