GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διάτρητη ή διατηρούμενη η ανασφάλεια κλήσεων στην Ελλάδα; -Γιατί προειδοποιεί η ΕΥΠ;

Η ΕΥΠ έστειλε κατεπείγον σήμα πριν από μερικές μέρες στους υπουργούς και σε άλλους αξιωματούχους ότι οι συνομιλίες μέσω εφαρμογών δεν είναι ...


Η ΕΥΠ έστειλε κατεπείγον σήμα πριν από μερικές μέρες στους υπουργούς και σε άλλους αξιωματούχους ότι οι συνομιλίες μέσω εφαρμογών δεν είναι ασφαλείς.

Το συγκεκριμένο σήμα της ΕΥΠ αποτυπώθηκε σε έγγραφο που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Η ΕΥΠ προειδοποιεί τα κυβερνητικά στελέχη ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους, καθώς και η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και αδιάβλητες.

Τέλος, η ΕΥΠ τούς ζητά να μην χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου και να τις αντικαταστήσουν με άλλη λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση λέει πως αυτό το σήμα δεν είναι κάτι καινούριο αλλά είναι του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, είπαν πως η ΕΥΠ το χρησιμοποιεί ως πληροφόρηση προς τους υπουργούς αλλά  και άλλους αξιωματούχους που κρίνει πως πρέπει να ενημερώσει.

Όπως λένε, είναι ένα υπηρεσιακό εργαλείο και είναι θέμα πρωτοκόλλου.

Διάτρητο σύστημα ή συμφέρουσα διατήρηση;

Εκείνο που μένει να εξηγηθεί και φυσικά αποφεύγει η ΕΥΠ να κάνει επιμελώς, είναι το γεγονός ότι δεν εξηγεί τους λόγους που δεν έχει ελέγξει απόλυτα το σύστημα των ασφαλών κλήσεων, όχι μόνο απο τους πολιτικούς αξιωματούχους της χώρας, αλλά απο το σύνολο των πολιτών.

Ισως και να μη θέλει όμως η ΕΥΠ να το πράξει, διότι μάλλον συμφέρει να υπάρχει αυτή η διατήρηση της ανασφάλειας και άρα εύκολα να εισέρχεται και εκείνη στα διάτρητα – κατα τα αλλα – συστήματα παρακολούθησης των τηλεφωνικών κλήσεων απο κάθε εφαρμογή.

Ετσι, θα μπορεί να υπάρχει και μία δικαιολογία, για κάθε μελλοντική “αστοχία” ή “στραβοπάτημα” των κοριών της ΕΥΠ, τύπου… “Ανδρουλάκη”! 

Δεν υπάρχουν σχόλια