GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοπρατούνται τα νέα έργα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ύψους 24 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχων που θα αναλάβουν δύο σημαντικά έργα, ύψους 24 εκ ευρώ, σ...


«Πράσινο φως» για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχων που θα αναλάβουν δύο σημαντικά έργα, ύψους 24 εκ ευρώ, στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας.

  • Τα έργα περιλαμβάνουν:

-Την αποκατάσταση των βαθών (εκβάθυνση) στη λιμενολεκάνη και στον δίαυλο ναυσιπλοΐας του λιμένα με απομάκρυνση των προσχώσεων που έχουν συσσωρευθεί από τα τέλη του 2015 έως σήμερα (προϋπολογισμός: 18,5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ).

-Την οδική σύνδεση του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένος Αλεξανδρούπολης με τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό που είναι ήδη υπό κατασκευή. Το έργο προβλέπει την κατασκευή οδικού άξονα μήκους 1.500 μέτρων εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υφιστάμενου Master Plan. Η κατασκευή της οδικής σύνδεσης θα επιτρέψει την εκτροπή της εμπορικής κίνησης του λιμένα προς την Εγνατία Οδό δια μέσου της Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, παρακάμπτοντας τον αστικό ιστό ώστε αφενός να διευκολύνεται η πρόσβαση των χρηστών στον λιμένα Αλεξανδρούπολης αφετέρου να αποσυμφορίζεται η κίνηση εντός της πόλης (προϋπολογισμός 5,5 εκατ. ευρώ δίχως ΦΠΑ).

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των €19.072.880,72, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός με ΦΠΑ 24%: €23.650.372,10).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (RRF 16975) με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. Στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου, το Ταμείο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5Β του ν. 3986/2011, λειτουργώντας κατ’ εντολή, στο όνομα και για λογαριασμό του Δικαιούχου, διενεργεί τον διαγωνισμό με Αναθέτουσα Αρχή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η διαδικασία είναι ανοικτή και θα διενεργηθεί με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων ΕΣΗΔΗΣ (Συστημικοί αριθμοί ανά Τμήμα 204676 και 204677) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr).

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης ανά Τμήμα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) με αξιολόγηση μελέτης (αρ. 50, ν. 4412/2016).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 11.01.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια