GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Αγκυρα πέτυχε την εκλογή των “εκλεκτών” της!

Δήμος Ιάσμου, Μύκης και Αρριανών είναι εκείνοι που εκλέχθηκαν με την άμεση παρέμβαση και στήριξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.


Δήμος Ιάσμου, Μύκης και Αρριανών είναι εκείνοι που εκλέχθηκαν με την άμεση παρέμβαση και στήριξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Οι κ.κ. Κιουρτ Αχμέτ (Δήμος Μύκης), Ιμάμ Τζανέρ (Δήμος Ιάσμου) και Χουσεϊν Ερδέμ (Δήμος Αρριανών), στελέχη της επωνομαζόμενης “Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, έχοντας την αμέριστη οικονομική και όχι μόνο στήριξη του Προξενείου της Αγκυρας στη Θράκη, κατάφερανα κερδίσουν τις Δημοτικές Εκλογές και να είναι οι νέοι Δήμαρχοι απο 1ης Ιανουρίου του 2024.

Ταγμένοι στις προσταγές της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, οι τρείς έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που έθεσαν υποψηφιότητα για να εκλεγούν Δήμαρχοι, φαίνεται να έχουν τις εντολές ήδη ανα χείρας και να ετοιμάζουν όλα εκείνα που για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζει η Αγκυρα για την περιοχή της Θράκης.

Σε άμεση συνεργασία με τους αυτοαποκαλούμενους “Μουφτήδες”, Ξάνθης και Κομοτηνής, οι προαναφερόμενοι εκλεγμένοι Δήμαρχοι, επιχείρησαν και εξασφάλισαν δια μέσω των Τεμενών και της θρησκευτικής συνείδησης, την στήριξη των ομοθρήσκων τους, ορκιζόμενοι στο Κοράνι ότι “θα είναι πιστοί στις προσταγές και τις επιταγές της “Μητέρας Πατρίδας””.

Περισσότερο δραστήριοι και όχι μετριοπαθείς οι νεοεκλοεγμένοι Δήμαρχοι Μύκης, Ιάσμου και Αρριανών, θα επιδιώξουν άμεσα τη συνέχιση του εκτουρκισμού των περιοχών τους, κάνοντας όμως χρήση των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, γεγονός που δημιουργεί μείζον ζήτημα για την Ελλάδα και το Υπουργείο Εσωτερικών καταρχήν.

Πρόσφατο παράδειγμα του παραλογισμού αυτού ήταν ο πρώην Δήμαρχος του Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που βεβαίως μέσα στη δίνη της όλης κατάστασης που δημιουργεί το καθεστώς της Αγκυρας και οι εγκάθετοί της στη Θράκη, ωθήθηκε ακόμα και σε παραίτηση αλλά και υποστήριξη απο ψυχιάτρους – ψυχολόγους για να διαχειριστεί την όλη υπόθεση, στην οποία μετείχε ενεργά ο ίδιος και δημιουργούσε δεκάδες προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων.

  • Και στην Περιφέρεια

Βεβαίως, το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, δεν άπλωσε τα πλοκάμια του μόνο στις δημοτικές εκλογές, αλλά και στις Περιφερειακές, επιζητώντας και πετυχαίνοντας ως ένα βαθμό την εκλογή ελεγχόμενων περιφερειακών συμβούλων, σε συμφωνία με τους επικεφαλής των συνδυασμών, που αναγκάστηκαν να συναλλαχθούν με τον “τουρκόφρονο πυρήνα” για να εξασφαλίσσουν την εκλογή του συνδυασμού τους.

  • Ποιος θα ρυθμίσει επιτέλους την παρεμβατικότητα του Προξενείου;

Η ευθύνη, για την παρεμβατικότητα του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη, πέφτει εξ’ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο των Εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης υπο την νέα Διευθύντρια και Διπλωμάτη κα Βάλια Πενταρβάνη.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μία διπλωματική αρχή ξένου κράτους, η έχουσα την ευθύνη υπηρεσία πολιτικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ, ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει ένα τέλος στην ασυδοσία του Προξενείου στην Κομοτηνή και να περιορίσει το ρόλο του στα αμιγώς διπλωματικά και υπηρεσιακά καθήκοντα, αν όχι να εισηγηθεί επι τέλους την κατάργηση του εν λόγω διπλωματικού φορέα στην περιοχή μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια