GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τριετίες: «Θα ξαναπαγώσουν αν η ανεργία ανέβει πάνω από το 10%»!

Στο ζήτημα των τριετιών, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας – και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης –  το δι...


Στο ζήτημα των τριετιών, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας – και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης –  το διάστημα μεταξύ 14/2/2012 έως 31/12/2023 δεν θα υπάρχει αξίωση για αναδρομικές αναζητήσεις διαφορών.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δοθούν αναδρομικά οι αυξήσεις 10% ανά τριετία, για το διάστημα 2012-2023.

Επίσης, προκύπτει κι άλλο θέμα με τις τριετίες, που αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους, που εισήλθαν στην αγορά εργασίας μετά το 2012, όπως επισήμανε ο εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς, στο Attica TV.

«Στις περιπτώσεις, όπου η τριετία συμπληρώνεται την 1η Γενάρη του 2027, αν τότε η ανεργία δεν έχει πέσει κάτω από 10%, αυτομάτως μπορεί να υπάρξει αναστολή της εφαρμογής.

Στοχεύει κυρίως στη μεγάλη μάζα, στους νέους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και έχουν μπει στην αγορά εργασίας μετά τον Φεβρουάριο του 2012, άρα έχουν μηδέν τριετία και θα βλέπανε την πρώτη αύξηση το 2027.

Είναι σαν να μας λέει, δηλαδή, το υπουργείο, ότι φέρνω ένα μέτρο που αφορά μακροπρόθεσμα 600.000 εργαζόμενους, που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και θα έβλεπαν την πρώτη αύξηση το ’27, και αυτή η αύξηση είναι υπό αίρεση.

Είναι σαν να απενεργοποιεί τα έτσι κι αλλιώς βραδείας καύσης θετικά που έχει αυτή η αλλαγή με τις τριετίες.

Σαφώς είναι μια θετική αλλαγή και, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να έχει γίνει από το 2018, όταν η χώρα βγήκε από το πρόγραμμα, έστω και τυπικά», σημείωσε ο εργατολόγος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια