GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΕΚ: Τεράστια νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τώρα… Νέα Φιλαδέλφεια

Με τεράστια νίκη απάντησε η ΑΕΚ στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ περνώντας με 1-2 από το Μάξιμιρ και περιμένει πλέον τους Κροάτες το Σάββατο (19/8, 21:...


Με τεράστια νίκη απάντησε η ΑΕΚ στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ περνώντας με 1-2 από το Μάξιμιρ και περιμένει πλέον τους Κροάτες το Σάββατο (19/8, 21:45) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τσούμπερ και Γαλανόπουλος οι σκόρερ για την Ένωση που ανέτρεψε το προβάδισμα των γηπεδούχων με τον Μπουλάτ.

Μάλιστα το σκορ για την ΑΕΚ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αν ο Λιβάκοβιτς δεν έλεγε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις στο φινάλε του αγώνα.

Ο αγώνας

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα μόλις στα 23 δευτερόλεπτα όταν ο Μπουλάτ σούταρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 15’ ο Λιούμπισιτς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με το πόδι αλλά ευτυχώς για την ελληνική ομάδα δεν υπήρχε Κροάτης για να την σπρώξει στην άδεια εστία.

Αμέσως μετά, η ΑΕΚ έχασε τη δική της πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Πινέδα βγήκε στην κόντρα, βρήκε τον Τσούμπερ και αυτός γύρισε στον Λιβάι Γκαρσία που από πλάγια θέση νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς.

Πέντε λεπτά μετά, στο 20΄, ο Πέκτοβιτς σούταρε αλλά ο Στάνκοβιτς αντέδρασε σωστά.

Στο 25’, ο Ριστόφσκι σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε τον Μιχαϊλιτσένκο και ο κίνδυνος πέρασε για την ΑΕΚ.

Στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης, οι Κροάτες κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή μετά από ανατροπή του Πέτκοβιτς από τον Γιόνσον. Ο Μπουλάτ το αξιοποίησε και έγραψε το 1-0 με μια εκτέλεση που δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Στάνκοβιτς.

Μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για την Ένωση όταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μιχαϊλιτσένκο βγήκε τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς αλλά το σουτ που έκανε ήταν χλιαρό και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε άνετα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ βγήκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και έφτασε στην ισοφάριση.

Στο 59ο λεπτό, οι παίκτες της Ένωσης πίεσαν ψηλά, ο έκλεψε την μπάλα που έφτασε στον Ελβετό μεσοεπιθετικό μέσα στην περιοχή της κροατικής ομάδας και με έξοχο πλασέ με το δεξί ισοφάρισε για την ελληνική ομάδα.

Η αντίδραση της Ντιναμό ήρθε με δύο φάσεις μέσα σε 2 λεπτά. Στο 62’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπουλάτ ενώ στο 64’ η κεφαλιά του Εμρέλι βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 72’, ο Πινέδα πέτυχε γκολ αλλά το VAR έδειξε ότι ο Μεξικανός ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Στο 84′, Μάνταλος και Λιβάι Γκαρσία συνεργάστηκαν ωραία με κομπίνα σε φάουλ, ο δεύτερος σούταρε αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε.

Η ολική ανατροπή για την ΑΕΚ ήρθε στο 90′. Σε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι στον Πισάρο που βρήκε ωραία τον Γαλανόπουλο και αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το 1-2.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε αποκτήσει ακόμα πιο μεγάλο προβάδισμα αν ο Λιβάκοβιτς δεν έσωζε την εστία του σε τρεις περιπτώσεις, μία με Αμραμπατ και δύο με Βίντα.

Τελικά το 1-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίσταν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Γιόσιπ Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μιχαιλιτσένκο, Μπούλατ (72′ Σούσιτς), Μίσιτς (84΄Κανέκο), Σπίκιτς (45′ Έμρελι), Ιβάνουσεκ (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (55′ Άμραμπατ), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Γκαρσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια